Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Hvem skal afløse Michael Markussen på tronen?

Formel Ford - DK 
24/04/14 

Kampen om at blive den nye mester i Formel Ford begynder i weekenden
Der skal – traditionen tro fristes man til at sige – i år findes en ny dansk mester i Formel Ford – Danmarks eneste klasse for formelvogne, som i de seneste mange år har indtaget førertrøjen som dansk bilsports absolutte talentudviklingsklasse.
 

Det var her, at den nybagte Formel 1-kører Kevin Magnussen, Roskilde, tilbage i 2008 vandt sit første bilsportsmesterskab, og det er her, at kørere som Dennis Lind, Roskilde, Jesper K. Egebart, Vejle, og Michael Markussen, Kolding, har skabt det sportslige fundament, der har gjort det muligt for dem at avancere til DTC-klassen – den hjemlige superliga på fire hjul.


Frederik Schandorff er af sidste sæsons gengangere i Formel Ford-klassen, hvor han håber på at kunne avancere i forhold til sidste års tredjeplads
(Foto: Morten Alstrup)

Michael Markussen er den seneste Formel Ford-mester, som har taget springet og dermed overladt pladsen til en efterfølger. Og kampen om at blive den efterfølger indledes i weekenden på FDM Jyllandsringen, hvor den første af årets syv mesterskabsafdelinger indledes.

Flere kørere synes at være forhåndsfavoritter, og det gælder primært dem, som var med i forrige sæson og dermed har erfaring at bygge på. Frederik Schandorff, Rønde, blev sidste års bedst placerede debutant med blandt andet to løbssejre og en sammenlagt tredjeplads i mesterskabet på sit CV, men også Mathias Smith, Nibe, og Nicklas Ingemann, Vejle, viste masser af fart og sportslig styrke i deres begrænsede programmer. Nu er de med fra første runde, og de kan alle regnes med blandt medaljekandidaterne.

Der er også ny tilgang til Formel Ford i denne sæson.

Teamet bag sidste års vinder, RS Competition, har således nye ansigter bag rattet af sine to Aquila-racere, som skal køres af Jan Jønck, Skødstrup, og Mathias S. Kristensen, Charlottenlund, som begge kommer fra teamets gokartprogram. Yderligere to debutanter i klassen bliver Kevin Suenson, Gram, og Keld Danefred Nielsen, Vordingborg, som begge stiller til start i Zetec-divisionen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS