Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Jan Magnussen på podiet på Silverstone

ELMS 
21/04/14 

Sæsonpremieren på European Le Mans Series udløste en tredjeplads til Ferrari-trioen Jan Magnussen, Johnny Laursen og Mikkel Mac.
 

Der var tre glade danskere på podiet, da den europæiske Le Mans-serie blev skudt i gang med et 4-timersløb på Silverstone-banen i England påskelørdag.


Ferrari #60
(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Det var en rigtig god start på sæsonen," lyder det fra en tilfreds Jan Magnussen.

Racerkøreren gennemførte det fire timer lange løb på engelske Silverstone sammen med sin køremakker fra sidste års GT Open-serie, Johnny Laursen, samt den tidligere DTC-kollega, Mikkel Mac.

"Det var første løb, vi tre skulle dele bil, men samarbejdet gik super, og efter nogle mindre tekniske udfordringer i træningen fik vi også indstillet den nye bil optimalt,"

Trioen stillede op i GTC-klassen for Formula Racing i en Ferrari 458 GT3, og blandt konkurrenterne var blandt andre landsmændene Dennis Lind og Mads Rasmussen, som sluttede løbet på en tiendeplads.

Grundet et særligt afsnit i reglementet omkring Platinum-kørere (den højeste klassificering af kørere i internationale racerserier) fik Jan Magnussen kun 50 minutter bag rattet, men det var imidlertid nok til at tage førerpositionen i klassen.


ELMS kørerne for 2014 sæsonen
(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Jeg fik et rigtig godt stint, hvor jeg endte med at føre GTC-klassen, lige inden jeg gav bilen videre til Mikkel," fortæller Jan Magnussen.

"Desværre kørte Mikkel direkte ud i en gulflagsperiode med safety car, og det udnyttede konkurrenterne til at gå i pit og få nye dæk på. På det tidspunkt havde vi brugt alle vores dæk, og planen var at udnytte konkurrenternes sidste pitstop til at skabe yderligere forspring, så vi kunne køre sejren hjem,"

De langsomme omgange under gult flad udlignende imidlertid dette forspring, og selvom Mikkel Mac kæmpede til sit yderste, måtte han lade to konkurrenter med friske dæk og bedre greb slippe forbi — og tage til takke med en tredjeplads.

"Det var hamrende ærgerligt for os og heldigt for de andre, men sådan er det bare nogle gange," lyder det fra Jan Magnussen, som dog er tilfreds med teamets præstation.

"European Le Mans Series er en benhård serie med maser af dygtige teams, og vi kan som rookies absolut være stolte over at komme på podiet i sæsonens første løb!"

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Silverstone
  • 19/04/14 - Silverstone - ELMS
  •