Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Dennis Lind imponerede ved debut med hurtigste tid

FIA WEC 
21/04/14 

World Endurance ChampionshipDennis Lind fik en flot debut i sportsvognsracing, da han lørdag stillede til start sammen med Mads Rasmussen ved 4 timers løbet på Silverstone, den første afdeling i den Europæiske Le Mans Serie.
 

Dennis Lind havde kvalificeret teamets Ferrari 458 Italia GT3 på fjerdepladsen til løbet. Da starten gik var det Mads Rasmussen, der sad bag rattet. For Mads Rasmussen var det også debut i ELMS, men med kun to års erfaring indenfor motorsport, var det på forhånd forventet, at det blev en stor udfordring at stille til start på den svære engelske bane med hele 37 biler i ELMS feltet. Selvom Mads overgav bilen til Dennis på sidste position blandt de tretten biler, der kom til start i GTC klassen, var det med den 50-årige Mads Rasmussens første ambition opfyldt, nemlig at holde sig udenfor problemer når de hurtigere biler i LMP2 og GTE klasserne skulle passere.

Dennis kunne således overtage bilen efter omtrent 50 minutter og han imponerede AF Corse teamet med et stint, hvor han kørte konstant og var hurtigste GTC bil på banen. Selvom han var mere end en omgang efter den førende bil i klassen, hentede han næsten 40 sekunder på denne og satte undervejs dagens hurtigste omgangstid i GTC klassen, der ellers tæller masser af rutinerede sportsvognskørere og ikke mindst to tidligere Formel 1 kørere.


Dennis Lind i Ferrari #63 var involveret i masser af tætte kampe i løbet på Silverstone
(Foto: Jan Kaiser)

Det blev til endnu et stint for Mads Rasmussen inden Dennis igen overtog bilen og efter et flot og hurtigt dobbeltstint kørte den til mål på en tiendeplads i klassen. GTC klassens anden danske bil med Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen sluttede på en flot tredjeplads i løbet.

”Jeg er super glad og tilfreds” sagde en storsmilende Dennis Lind efter løbet. ”Vi vidste på forhånd, at vi ikke ville kunne kæmpe med om topplaceringerne. Men mine stints i bilen forløb perfekt. Jeg havde en supergod bil og fandt en rigtig god rytme. Det er første gang nogensinde, at jeg kører et racerløb på mere end 30 minutter og det er første gang, jeg kører i et løb, hvor der også er hurtigere klasser på banen. Men jeg fandt mig godt tilpas og var i stand til at køre hurtigt og konstant og jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig glad og stolt over, at det ovenikøbet skulle vise sig at være godt nok til, at jeg fik sat hurtigste omgang undervejs. Samtidig var det dejligt at mærke, at al min træning gennem vinterhalvåret havde båret frugt og jeg til trods for at have kørt i alt 2,5 time slet ikke var træt”.


Dennis Lind i Ferrari #63 var involveret i masser af tætte kampe i løbet på Silverstone
(Foto: Jan Kaiser)

Næste løb afvikles på Imola i Italien den 17.-18. Maj.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 20/04/14 - Silverstone - FIA WEC
  •