Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Sejr til Ib Kragh i Rally Grand Prixet

Rally 
21/04/14 

I en lang rallykarriere har Ib Kragh vundet masser af løb og utallige Danmarksmesterskaber. Men der har været et løb, som han hidtil ikke har haft på sit efterhånden lange CV over sejre. Påskens årlige Rally Grand Prix i Kongensbro mellem Viborg og Århus eksempelvis. Men nu er dette løb også blevet føjet til vinderlisten efter årets udgave langfredag.
 

”Det blev til en sejr, men det holdt hårdt,” siger Ib Kragh. ”Min værste rival var Christian Jensen, og netop banen i Kongensbro har jo i mange år været hans hjemmebane.”

”I første heat kørte jeg egentlig lidt rundt om mig selv, og så var der en masse støv på asfalten lige præcis dér, hvor jeg mente, at ideallinjen lå,” siger Juelsminde-køreren. ”Jeg fik stillet om på bilen, og banen blev selvfølgelig også kørt mere ren, og så slog jeg Christian med ni sekunder. I de næste par heat var der kun nogle få tiendedele mellem os, men jeg vandt det ordinære løb.”


Podiet i MX2

En ting er den ordinære konkurrence. Noget andet er finalerunden, hvor deltagerne bliver seedet til de indledende ottendedelsfinaler og derefter kvalificerer sig til finalen, hvor startrækkefølgen ikke er helt uden betydning.

”Jeg havde tænkt på en plan, så jeg i finalen kunne undgå at skulle starte lige foran Christian i finalen, men da vi kom til semifinalen, hvor jeg skulle udføre den, turde jeg simpelthen ikke gøre det, for jeg var i tvivl om, hvem af de andre kørere i semifinalen, der var hurtigst, så slappede jeg af, kunne jeg ende med at sætte tredjehurtigste tid og ikke komme videre,” forklarer Ib Kragh. Han endte dog i finalen, hvor han slog sin rival. ”Jeg gav den fuld gas i finalen og tog også nogle chancer, hvor jeg var ude på kanten for at bilen med rundt. Men jeg vandt. Endelig!”

Efter sejren i Rally Grand Prixet gælder det i den kommende weekend anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som køres med Vejen som base.

”Hvis bilen holder, så håber jeg, at vi kan tage en ny sejr,” siger Ib Kragh. ”Under alle omstændigheder er det rart at stille op i løbet med en føring i DM-sammenhæng. Siden 2010 har vi jaget og været bagefter fra dag 1, og så er vi lige nået op til det sidste løb. Nu er det rart at være foran, og så må vi se om ikke vi kan forsvare den DM-føring!”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: