Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Røg i det kinesiske køkken

Formel 1 
20/04/14 

Kaos i kulissen
Der var ikke meget liv i Det Kinesiske Grand Prix. Faktisk meget lidt. Så lidt at der endte med at være koks i regnskabet, da løbet blev flaget af en omgang for tidligt.
 

Man kan sagtens forestille sig en mand med et ternet flag, der har siddet og tænkt at han egentlig gerne snart ville hjem til sin eftermiddagsthe - og så tænkt, at det betyder alligevel ikke noget - hvorefter han vinkede med det ternede flag efter 55 omgange, i stedet for efter den 56. omgang.

Udover at bruge det som anledning til at komme med ironiske kommentarer, så kan man jo også undres over at det i det hele taget kan lade sig gøre i den moderne digitale tidsalder. Lewis Hamilton fortæller at han blev ganske forvirret, tog farten af, observerede at ingen fra teamet var fremme og juble, hvorefter han trykkede speederen i bund. Han konfererede også med teamet, men de mente også at der var en omgang tilbage. Men sådan leger man ikke i sport. Hvis der bliver vinket med flaget, er løbet slut!

Reglerne dikterer derudover, at hvis flaget bliver viftet for tidligt, så er det ikke den sidste omgang, men næstsidste omgang, der tæller. Altså samme procedure som ved rødt flag. Det betød ikke noget for nogen der fik point. Men det betød for stakkels Kobayashi at han blev rykket en plads tilbage, da han ellers havde lavet en af løbets få overhalinger på netop 55. omgang.

Konsekvenserne var altså til at overse i dette løb. Det var lidt anderledes sidste gang noget tilsvarende passerede. Silverstone i 1985 blev også flaget af en omgang for tidligt. Det var i de tider hvor tørstige turbo-biler havde det med at løbe tør for benzin. Og netop i det løb havde en masse biler brugt en masse benzin og på de sidste omgange fald bilerne fra som som de ti små cykelister i børnesangen. Alain Prost havde en komfortabel føring, en hel omgang foran Michele Alboreto i Ferrari. Løbet blev flaget af en omgang for tidligt - og den gang brugte man i øvrigt ikke samme procedure som ved rødt flag - Prost blev erklæret vinder, men løb tør på sejrsomgangen. Alboreto var rasende - han havde nemlig kørt et økonomisk løb og havde benzin nok til at køre løbet færdig. Så ved den lejlighed fik det stor betydning for løbets udfald. I en tæt VM kamp mellem netop Alboreto og Prost betød det også noget at Prost fik 9 point i stedet for 0 og Alboreto fik 6 i stedet for 9. Men da Ferrari mistede grebet om bilen i løbet af efteråret løb Prost alligevel fra dem og endte med over 20 points forspring i den endelige VM stilling.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Zhuhai
  • 20/04/14 - Zhuhai - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS