Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Det bliver kæmpestort!

Sportscar racing 
18/04/14 

I påskeweekenden får Morten Dons sin debut i British GT-mesterskabet på Oulton Park nær Manchester. Struer-køreren nærmer sig målet om en plads i 24 timers-løbet på Le Mans i de næste par år med hastige skridt.
 

Det 25-årige racertalent er i 2014 deltager i det største bilsports-mesterskab i Storbritannien; landet, der om noget er kendt som motorsportens hjemland. British GT, med deltagelse af bilfabrikker som Aston Martin, Ferrari og BMW, er blandt de bedste mesterskaber, en ung, europæisk racerkører kan køre i sin jagt på en professionel karriere.


Morten Dons debuterer i Avon Tyres British GT på Oulton Park i weekenden
(Foto: Gripping Media)

- Det bliver kæmpestort i år. Der er i gennemsnit 34 biler tilmeldt hvert løb i mesterskabet, og op til 50.000 tilskuere til hvert løb. Konkurrencen bliver benhård, og jeg kommer til at kæmpe hårdere end nogensinde før.

Morten har sikret sig en plads ved et af de bedste og mest erfarne teams i mesterskabet. Century Motorsport har mere end 20 års erfaring og utallige sejre i rygsækken. Bilen, en Ginetta G55 GT4 med 375 hestekræfter, deler han med norske Aleksander Schjerpen.

- British GT-mesterskabet er baseret på at to kørere deler bilen, så der er både pitstop og køreskifte, præcis som man ser hvert år på Le Mans. Der er en super kemi mellem Alex og jeg, og jeg tror at vi - som nogle af de helt unge i feltet - kan gå hen og overraske, når vi får lært lidt mere.


Morten er få skridt fra en professionel karriere og debut på Le Mans
(Foto: Gripping Media)

Selvom teamet er det rigtige, teamkammeraten er dygtig og alting er forberedt og klar til weekendens strabadser, er sommerfuglene begyndt at summe i maven på det vestjyske stortalent. Og det er ikke uden grund - British GT er første skridt i resten af hans karriere, og resultaterne på de engelske baner kommer til at have stor betydning for om han kan gå hele vejen og blive det næste store motorsportsnavn.

- Det er et kæmpe skridt, jeg har taget i år. Helt teoretisk kan jeg stå med hjelmen i hånden på Le Mans-banen om 14 måneder til næste års udgave af det legendariske 24-timers løb. Så tæt er jeg på, rent sportsligt. Det kræver at jeg yder en stor og målrettet indsats på racerbanerne i år, og mit eget mål er også først at få Le Mans-debut om et par år.


Det er markant større forhold, end Morten er vant til fra de danske racerbaner
(Foto: Gripping Media)

- Jeg må nok indrømme, at tankerne er begyndt at kredse i mit hoved. Det er jo enorme forhold derovre på den anden side af vandet, og jeg føler mig pludselig som en lille teenager i de voksnes verden. Det skal nok gå over, men lige nu er det rigtigt fascinerende at være en del af.

Skulle man få lyst til at følge Morten Dons’s arbejde for at skabe sig en professionel karriere, bliver British GT vist på TV-kanalen Motors TV. Følg Morten på Facebook og bliv opdateret på sendeplaner og få eksklusive opdateringer direkte fra Morten selv.

Morten Dons Media

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  •