Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Red Bull Racing appel afvist

Formel 1 
15/04/14 

Kevin Magnussen beholder sine points
Man skal bruge godkendt måleudstyr. Den lektie måtte Red Bull Racing lære, da FIA i dag afgjorde sagen som Red Bull Racing havde rejst efter at Daniel Ricciardo var blevet diskvalificeret i årets første Grand Prix i Australien.
 

I år er der udover nye motorer på den mekaniske side, også indført en begrænsning af brændstoffet i Formel 1 bilerne. Til at måle det, bruges et udstyr som FIA skal godkende. Red Bull Racing mente efter de første træninger ikke at det måleudstyr der sad i Ricciardos bil målte korrekt, og satte i stedet teamets egne målere i. Målere som ikke var godkendt.


Daniel Ricciardo fik ikke ændret sin diskvalifikationsdom
(Foto: Red Bull Media)

FIA blev godt nok informeret om udskiftningen, på trods af at det for så vidt var ulovligt. FIA havde inden Grand Prix weekenden skærpet tonen i forhold til både forbruget men også måleudstyret.

Efter løbet i forbindelse med den tekniske kontrol for podieplaceringerne, fandt officials det ulovlige måleudstyr og følgen blev at Daniel Ricciardo mistede sin placering og points. I stedet gik løbets andenplads til Kevin Magnussen og McLaren.


Kevin beholder sin andenplads og pointene
(Foto: McLaren Media)

Red Bull Racing appellerede diskvalifikationen efter lidt betænkningstid, og FIA har så i dag behandlet appellen. Man fandt at der ikke var grund til at ændre på officials afgørelse, idet der allerede inden løbet var indskærpet at man der vil blive slået hårdt ned på afvigelser. Red Bull Racing har udsendt en pressemeddelelse om at man ikke ønsker at gøre mere ved sagen.

Man kan så måske kritisere at Daniel Ricciardo bliver diskvalificeret, det er teamet der har begået fejlen, ikke køreren. Man kunne måske inddrage kørerens viden om en evt. ulovlighed, men det kan være svært at bevise.

Dons

Læs mere om:
  • Daniel Ricciardo
  • Kevin Magnussen
  • McLaren Formula 1
  • Red Bull Racing
  •