Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen sejrede i Long Beach

SportsCar
Championship 

13/04/14 

Jan Magnussen og Antonio Garcia var urørlige i Long Beach og kørte sæsonens første sejr hjem i den nye Corvette C7.R.
Intet kunne true Jan Magnussen og spanske Antonio Garcia, der kørte en suveræn sejr hjem i gadeløbet i Long Beach, som blev afviklet natten til søndag dansk tid.
 


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Det er en hamrende vigtig sejr, ikke mindst for teamet og for gutterne, som har arbejdet så hårdt på at få den nye racerbil klar til sæsonen," fortæller en glad Jan Magnussen, som allerede inden løbet skabte sejrsstemning ved at kvalificere Corvette #3 til første startposition.

"Vi har hele tiden vidst, at den nye C7.R var hurtig, men både på Daytona og Sebring opnåede vi kun skuffende resultater, fordi teknikken ikke kunne holde. Det var frustrerende, især på Sebring, hvor vi ellers lå i førerpositionen i en periode"

Det var danskerens 38. sejr i den nordamerikanske langdistanceliga, og det var samtidig en sejr, hvor ingen af de konkurrende biler fra BMW, Ferrari, Viper og Porsche på noget tidspunkt kunne true Corvette-duoen.

I samtlige 75 omgange dominerede den gule Corvette #3 gadeløbet med en pæn afstand ned til de to fabriksstøttede BMW'er samt søsterbilen, Corvette #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner. Sidstnævnte nød gavn af et knækket sidespejl på den ene BMW, hvilket krævede udskiftning af hele døren, og således sluttede også den anden Corvette-duo på podiet med en flot tredjeplads.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Fantastisk kørsel af Antonio! Han fik en god start og opbyggede hurtigt en suveræn føring i løbet. Da jeg overtog bilen, var vi mere end 10 sekunder foran nummer to, så det var nærmest som at holde ferie — jeg sørgede bare for at holde bilen kørende og undgå at ramme betonvæggene," forklarer Jan Magnussen.

Løbet i Long Beach var det tredje i årets TUDOR United SportsCar Championship og var forbeholdt den hurtigste prototypeklasse samt GT Le Mans-biler, og altså ikke P2 og GTD. Det mindre antal biler på banen var måske en medvirkende årsag til, at gadeløbet som noget helt usædvanligt blev afviklet uden en eneste safety car-afbrydelse.

"Sådan bør alle racerløb være! Det var fedt at kunne holde på uden afbrydelser, og det talte da også til vores fordel, da bare en enkelt safety car ville have lukket det vigtige hul, som Antonio skabte mellem os og resten af feltet," forklarer Jan Magnussen.

"Jeg er bare så glad på alles vegne! Antonio og jeg fik de point, som er så vigtige for at komme tilbage i kampen om mesterskabet, men jeg er især glad for at kunne give gutterne i teamet denne sejr. De har som sagt arbejdet så sindssygt hårdt på at blive klar til sæsonen, og som det fungerede i dag demonstrer de helt suverænt, hvor dygtige, de er. De fortjener mere end nogen andre den her sejr!"


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Long Beach
  • 13/04/14 - Long Beach - SportsCar Championship
  •