Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 3.5 Series

Marco Sørensen jagter et fast sæde i Formel 1

Formula Renault
3.5 Series 

12/04/14 

Marco Sørensen indleder i den kommende weekend sin jagt på et fast sæde i Formel 1. Det sker når World Series 3.5 mesterskabet skydes i gang med to løb på den klassiske højhastighedsbane Monza i Norditalien.
 

23-årige Marco Sørensen har allerede et ben indenfor hos Lotus og skal i 2014 forsøge at tage det sidste og afgørende skridt. Du kan følge Marcos kamp på Eurosport, der viser alle 17 løb i årets World Series by Renault 3.5; de fleste af dem LIVE.

World Series by Renault har de senere år udviklet sig til at være den primære leverandør af nye kørere til motorsportens absolutte top. Sidste år banede mesterskabet i klassen vej for Kevin Magnussens kontrakt med McLaren, og kørere som Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Jules Bianchi, Kamui Kobayashi og ikke mindst de sidste fire års suveræne verdensmester Sebastian Vettel, har alle brugt serien som springbræt.

Formel Renault 3.5 er noget af det nærmeste, man kommer Formel 1 uden at være det. Bilerne yder 550 hk og har indbygget masser af down-force, der giver omgangstider, der ikke lader Grand Prix-bilerne meget efter. Banerne der køres på er ofte de samme; således starter World Series ud på klassiske Monza i den kommende weekend.

Formel 1-holdene har for længst anerkendt klassen som ”rugekasse” for talenter. Derfor har McLaren, Red Bull, Sauber og Lotus alle placeret junior-kørere i mesterskabet i år; herunder Danmarks Marco Sørensen.

Marco er blandt de absolutte favoritter til mesterskabet. De hårdeste konkurrenter ventes at blive de to Red Bull-juniorer; Carlos Sainz og Pierre Gasley, Sauber-junior Sergey Sirotkin og McLaren-junior Oliver Rowland. Men også navne som Norman Nato, Will Stevens og Will Buller presser sig på. Se med på Eurosport og Eurosport 2:

Lørdag den 12. april: 16:00-17:15: LIVE EUROSPORT
Søndag den 13. april: 12.15-13:15: LIVE EUROSPORT 2

Weekenden byder på mere motorsport, når starten på årets udgave af en af verdens vigtigste motorløbsserier; World Touring Car Championship (WTCC) går af på Eurosport. I alt er 22 deltagere klar til start på den marokkanske racerbane i Marrakech. Ugen efter går det løs på den franske Paul Ricard racerbane øst for Marseilles, og feltet tæller flere regulære verdensstjerner.

WTCC har over en 10-årig periode udviklet sig til en løbsserie med meget stor international bevågenhed. I år er der særligt fokus på den forventede tvekamp mellem den regerende verdensmester, Honda, og debutanterne fra Citroën.

Eurosport


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Tech 1 Racing
  • Monza
  • 13/04/14 - Monza - Formula Renault 3.5 Series
  •