Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Jan Magnussen klar til streetfight

SportsCar
Championship 

11/04/14 

Det er sæsonens korteste løb, men til gengæld et af de mest udfordrende. Tredje afdeling af TUDOR United SportsCar Championship afvikles i denne weekend på gadebanen i Long Beach syd for Los Angeles — en af Jan Magnussens favoritbaner.
 

"Jeg har altid være stor fan af gadebaner — måske fordi de i virkeligheden er vanvittige at køre race på," forklarer Jan Magnussen.

"De er som regel korte, snævre, og sindssygt ujævne. Man kører lige op ad betonvægge, og hvis man laver fejl, er konsekvensen mange gange større end på traditionelle racerbaner. Long Beach er samtidig et kort løb på kun 100 minutter, så der er absolut ingen plads til fejltagelser, hvis man vil have et godt resultat"


Jan Magnussen
(Foto: Jan Magnussen Racing)

Syv gange har Corvette Racing stillet op til det stemningsfyldte løb i Long Beach, og fire gange har en af de gule Corvetter hentet sejren i GT-klassen i det tidligere American Le Mans Series — i 2008 med Jan Magnussen i vinderbilen.

Denne gang gælder det imidlertid det nye TUDOR United SportsCar Championship, hvor BMW, Porsche og Viper i øjeblikket har lagt sig foran Corvette i den benhårde GTLM-klasse. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til et herrerace på den godt tre kilometer lange gadebane.

"Noget af det særlige ved Long Beach er den fede stemning i gaderne. Byen er på kogepunktet, og man kan virkelig mærke, hvor meget folk har glædet sig til denne weekend," forklarer danskeren.


Jan Magnussen på Long Beach sidste år
(Foto: Jan Magnussen Racing)

Det bliver første gang Jan Magnussen skal køre sin nye Corvette C7.R på en gadebane, men det er ikke en udfordring, som skræmmer den erfarne racerkører.

"Jeg har en god fornemmelse for weekenden. Vi har været temmelig uheldige i sæsonens to første løb, men på Sebring var vi helt oppe og føre løbet, før vi desværre rendte ind i nogle banale tekniske problemer,” forklarer han

"Selvom vi sluttede med et skuffende resultat fik vi vist, at vi er i god form. Nu er tiden inde til en stribe gode resultater, så vi kan høste nogle point og komme tilbage i kampen om mesterskabet."

Jan Magnussens kamp om sejren i Long Beach sker som sædvanligt i Corvette #3 med den hurtige spanier Antonio Garcia som makker.

Tidsplan for Tequila Patrón Sports Car Showcase, på Long Beach

Fredag 11. april
10.40 (19.40 dansk tid) — Træning #1
20.05 (05.05 dansk tid) — Træning #2
20.45 (05.45 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Lørdag 12. april
18.10 (03.10 dansk tid) — RACE (100 minutter)

Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette #3 live på FOX Sports samt via livetiming på www.imsa.com.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 13/04/14 - Long Beach - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS