Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sæsonen startet for bpracing

DM Rally 
04/04/14 

Den sidste weekend i marts var det blevet tid til at bpracing skulle køre 1. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Løbet var ADAC Wikinger Rallye i Tyskland, som også talte både til det danske og tyske mesterskab. Som noget nyt har Benny Pedersen i år Mette Felthaus til at sidde i højresædet til at servere noterne.
 

Optakten til sæsonen har ikke været den bedste, da bilen til et testløb valgte at smide en ventil med en beskadiget motor til følge. Motoren blev færdig onsdag eftermiddag, og dagen efter kørte teamet til Tyskland, så det var i sidste øjeblik teamet blev færdig.

Fredag aften startede løbet med 3 prøver, der skulle køres 2 gange. Den sidste gang i mørke. Benny viste på forhånd at det kunne blive svært med en ny andenkører, som han ikke havde kørt sammen med før. Han var dog fortrøstningfuld, da han havde kørt prøverne før og kunnne huske en del af dem. De første 3 prøver blev kørt uden problemer og efter pausen, hvor de store lygter kom på, gik det også næsten efter planen. Efter aftenens prøver var teamet førende i klassen og på en 10. plads generalt blandt både danske og tyske biler. Så teamet var godt tilfreds, da de gik i seng fredag aften.

Lørdag morgen skulle prøverne 7 og 8 så køres. Her var Benny og Mette ikke helt skarpe, og der var plads til forbedringer, fortæller Benny. Da prøverne skulle køres 2. gang, gik det hele meget bedre. Til middagspausen var teamet rykket op på en 8. plads generalt.

Eftermiddagen bestod af 2 nye prøver, der igen skulle køres 2 gange. Ved første gennemkørsel gik det hele som det skulle, noterne kom som de skulle, og der var en god ro i bilen. Til pausen viste det sig, at der ikke var flere friske dæk i den hårhed, som Benny gerne ville køre på. Valget faldt så på nogle blødere. Det var nok ikke det rigtige valg, mener Benny her bagefter. De bløde dæk blev alt for varme, især på forhjulene. Dette resulterede i, at de var ude at botanisere 2 gange på de tyske marker. Dettte gav et tidstab på cirke 20 sekunder på prøve 13. Slutresultatet på løbet blev at Benny og Mette vinder deres klasse, og bliver nr 8 generalt. Hvis man ikke regner de tyske biler med, blev det til en 4. plads generalt. Og bedst af de danske 2-hjulstrukne biler. Peugeoten kørte hele løbet uden problemer, så serviceteamet havde ikke det store at lave, udover det almindelige service. Samarbejdet i bilen mellem Benny og Mette er også ved at være på plads, så det var et tilfreds team, der kørte hjem fra det tyske. Det store dækforbrug vist, at der var blevet kørt godt til, og så var de helt nye bremser slidt helt ned, så det var næsten metal mod metal, da løbet var færdig.

Næste gang teamet skal i ilden med deres peugeot 308 er den 25-26 april, hvor 2. afdeling af DM køres omkring Vejen.

Lisa Skouby Pedersen
bpracing.dk


Læs mere om:
  • Benny Pedersen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: