Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kim Boisen flyvende

DM Rally 
04/04/14 

Ved Wikinger Rally 2014 i Süderbrarup var Team Boisen flyvende. Resultatet blev en meget fornem første plads i klassen og 6. hurtigste samlet.
 

Første afdeling af det danske og tyske mesterskab i rally
Løbet er desuden også gældende for det nordtyske mesterskab. Kim Boisen og Dan Johannsen valgte at deltage i BMW M3. Samlet set var løbet var på 330 km, hvoraf de 150 km var hastighedsprøver.

Prøverne var suveræne og passede godt til bilen. ”Jeg havde sidst kørt for 6-7 måneder siden og dertil har bilen fået komplet ny undervogn. Så vi skulle lige have rusten banket lidt af og justeret lidt undervogn på Shakedown, som blev kørt torsdag aften inden selve løbet” udtaler Kim Boisen.

”Undervognen skulle nok have haft et par klik mere i bagenden, eftersom vi kørte med næsten topfart på første prøve. Jeg havde en Top højre fuld ned til et venstre sving, men bagenden begyndte at danse lidt over toppen, så den nåede vi ikke lige” fortæller Kim med et lille smil på læberne.


BMW´en Flyver over hoppet på by-prøven i Süderbrarup

De første 6 prøver blev kørt fredag, 3 i dagslys og 3 i mørke. Co-driver Dan Johannsen havde svært med at følge med i noterne og skulle jo også lige i gang efter vinter pausen. ”Den er nu også noget arrig den gamle BMW. Jeg er glad for det ikke er mig, der skal kæmpe med den hele tiden. Men tilskuerne elsker den… Jeg er virkelig imponeret og de mange rosende ord Kim og bilen får. Både twitter, rallye-magazin.de og de forskellige forum er de ellevilde med den.

Vi mangler bare de biler i dansk rally, og jeg håber at rallyudvalget snart gør noget ved det. Tag nu en dialog med de danske rallykørere, som kører i udlandet og få talt de små problemer der nu måtte være ud af verden” slutter Dan.

Inden sidste prøve manglede det danske hold kun 7 tidende dele af et sekund på Gassner senior og 4 sekunder på Tim og Carina, begge i Mitsubishi. Men da holdet skulle starte på prøven blev denne afbrudt pga. præmie overrækkelse for de 3 første generel placeringer. Uforståeligt at løbslederen skal afgøre et så tæt løb. Det resterende rallyfelt måtte vente en time pga. denne afgørelse og kunne derefter alle starte på kolde dæk. En 4. eller 5. plads generelt for Boisen Motorsport havde været inden for rækkevide.

Alt i alt en rigtig god præstation!

Boisen Motorsport
Dan Johannsen


Læs mere om:
  • Kim Boisen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: