Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Crash, Boom og DM sejr

DM Rally 
02/04/14 

Det var en total surrealistisk oplevelse for Jacob Jensen/Broby og Claus Kammersgaard/Grindsted fra rallyteamet RacerShoppen/Haarby at sidde med pokalerne fra en klassesejr og lune 22 point på kontoen efter Wikinger Rallye/DM 1, som startede yderst dramatisk for det sympatiske makkerpar.
 

Sværere konditioner at starte en DM sæson på findes vel nok ikke, prøver af høj international snit og allerede Shake down prøven torsdag aften var i topklasse, og dette var stedet hvor rusten lige skulle af Jacob og Claus, fart og bremsepunkter skulle lige finpudes. Denne aften have været en stille og rolig optakt, så det hele var klar til rallyets start fredag aften, MEN !! Jacob overtrådte naturens fysiske love, ikke meget, men Peugeot 208eren forlod den sorte asfalt i ret høj fart, og højre side blev godt ramponeret, da vejene i dette område ikke har mange ’danske afkørsels muligheder’ – her er der kontant afregning fra naturens brutale hånd! - Hvad nu, jo bilen blev kørt på traileren og hjem til basen på Fyn, nu skulle service folk og den lokale pladssmed vise deres værd, så bilen blev klar til starten fredag. Her lykkedes det at få bilen klar med hjælp fra de trofaste støtter og ikke mindst "pladesmeden Haarby" v/Marco Kiss - han kender gamet da han tidligere har repareret Rally bil for bl.a. Niels Erik Jørgensen i hans yngre dage.


(Foto: Allan Post)

Hverken Jacob eller Claus havde lidt overlast, men kunne unge Jacobs psyke klare det mentale pres at skulle leverede lige bagefter en dramatisk afkørsel.


(Foto: Allan Post)

Nu måtte man tage de DM point med hjem som var muligt, troen på at kunne kører helt til grænsen skulle nok lige bearbejdes i Jacobs unge hjerne, alt imens de hurtigste konkurrenter Kim Madsen i Peugeot 208 og Simon Larsen i Citroen C2R2 var kørt. Fint nok, teamet måtte op på hesten igen, og de point som ville kunne køres hjem kunne ingen jo tage fra dem !


(Foto: Allan Post)

Bilen var under løbet ustabil fra prøve 4, bremserne drillede og dette efter sådan en afkørsel sætter lige sine spor, for på prøve 4 mistede Jacob bremsetrykket og måtte køre prøve 4-5-6 med ingen eller meget lidt bremseeffekt. Det viste sig ved service at være højre bageste bremseskive der var knækket og røget helt af. Som Jacob sagde " havde han set det var han stoppet..." Man fik skiftet skiverne og de kørte ud til de næste prøver - MEN på prøve 7 mistede de igen bremsetrykket og prøve 8 blev kørt med katastrofeblink, ved service viste det sig at bageste kaliber havde taget skade og var blevet utæt. Da det ikke var muligt at skaffe en kaliber fik teamet blændet slangen til højre baghjul af - og sådan blev det resten af løbet. Alt imens Jacob og Claus havde nok i dem selv, så udgik konkurrenterne på stribe, og ved mål rampen havde teamet skrabet 2 point med fra Super Speciel stagen og utroligt nok yderligere 20 point med fra en klassesejr, så den gamle klice om at motorløbet først er ovre ved Parc Farmé efter målrampen holder stadig vand.


(Foto: Allan Post)

Det var så derfor at det hele var så surrealistisk, næsten udgået torsdag og nu føring i DM, jo Jacob fik bevist at han besidder fightervilje og kampgejst, og med et servicecrew med samme egenskaber, jo DM1i 2014 vil nok altid være i Jacobs erindringer, som et helt specielt rally.


(Foto: Allan Post)

Motorsport Press By Allan POST


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: