Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Dennis Linds sæson startede officielt i dag

ELMS 
01/04/14 

I dag afvikles den første af to officielle testdage forud for sæsonens Europæiske Le Mans Serie. Sidste års vinder af DTC, 21-årige Dennis Lind fra Roskilde er en af mere end 100 kørere, der er til stede, når feltet tester på Paul Ricard. 42 biler er tilmeldt årets mesterskab og heraf er de 37 biler at finde til testen på den franske bane.
 

12 af bilerne er at finde i GTC klassen, hvor Dennis Lind stiller til start sammen med Mads Rasmussen i en Ferrari 458 Italia GT3. Bilen bliver indsat af italienske AF Corse, teamet der står for Ferraris fabriksindsats i GTE i både ELMS og WEC. I denne klasse finder man også Jan Magnussen, Mikkel Mac og Johnny Laursen, der stiller til start for Formula Racing. Også Jan Magnussens tidligere holdkammerat fra Corvette, Olivier Beretta, at finde i GTC klassen, samt Nicolas Minassian der i en Peugeot i 2011 sluttede på tredjepladsen på Le Mans.


Dennis Lind i Ferrari 458 Italia GT3 ved en test på Imola i marts måned
(Foto: Jan Kaiser)

Dennis og Mads har allerede testet i Barcelona, på Imola og Mugello, men testen bliver den første test, hvor de for alvor skal teste deres egen bil.

”Vi har testet tre gange inden for de sidste 2-3 uger, men testen i dag og i morgen bliver den første rigtige test i vores egen bil” fortæller Dennis Lind. ”Vi prøvede den godt nok på Mugello i sidste uge, men da det regnede det meste af dagen, blev det mere en test af, om alle systemer virkede. Vores test i Barcelona foregik i en Ferrari 458 Challenge, der ikke har samme downforce som vore GT3 bil og ved testen på Imola foregik det i en Ferrari 458 Italia GT3, men ikke vores egen bil. Så nu glæder vi os til, at få prøvet vores egen bil. Alt afhængigt af, hvordan testen skrider frem, må vi se, hvor meget vi kan arbejde på bilens setup. Mads (Rasmussen – red.) har ikke mange års erfaring i motorsport, så derfor er det også vigtigt, at vi arbejder på at få ham tilpas i bilen. Men det bliver spændende at komme ud og teste sammen med alle de andre teams. Nu føler man endelig, at sæsonstarten ikke er så langt væk”.

Testen på Paul Ricard afvikles tirsdag og onsdag. Sæsonen starter på Silverstone i England den 19. april.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  •