Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jan Magnussen i overraskende F1-comeback

Formel 1 
01/04/14 

19 år efter sin Formel 1-debut gør Jan Magnussen nu et overraskende comeback i motorsportens absolutte superliga. Den 40-årige racerkører tiltræder som reservekører hos McLaren med omgående virkning
 

Aftalen er kommet i stand på rekordtid efter et spontant møde mellem Jan Magnussen og McLaren-chef Ron Dennis under weekendens Formel 1 Grand Prix i Malaysia.

"Ron Dennis og jeg spiste frokost sammen fredag eftermiddag og kom hurtigt til at tale om gamle dage," fortæller Jan Magnussen.

"Ron ærgrer sig tydeligvis stadig over, at jeg aldrig fik chancen hos McLaren, og da jeg nævnte, at jeg forlængst har kvittet smøgerne og desuden er begyndt at løbetræne, blev han fyr og flamme og begyndte pludselig at tale om muligheden for at indsætte mig som officiel reservekører"

Jan Magnussen har i forvejen 25 Formel 1-løb på sit CV, hvor debutløbet i 1995 netop var som McLaren-reservekører for en sygemeldt Mika Häkkinen.

"Til at begynde med, troede jeg bare, han lavede sjov — men så kom jeg til at tænke på, at det gør Ron Dennis jo aldrig. Han mente det sgu, og efter et par telefonsamtaler med hovedkvarteret hjemme i England, præsenterede han mig for en foreløbig aftale"

Aftalen, som blev underskrevet søndag aften, betyder, at Jan Magnussen allerede fra næste uges grandprix i Bahrain indtræder i rollen som officiel reservekører hos McLaren — dog kun for Kevin Magnussen, idet Jenson Button fortsat vil have backup fra Kevins tidligere konkurrent i World Series, Stoffel Vandoorne.

Aftalen glæder naturligvis Jan Magnussen, som faktisk allerede har været på arbejde i McLarens Formel 1-simulator, da han siden efteråret har medvirket i et særligt udviklingsprogram for General Motors.

Han erkender dog, at han reelt kun kommer ud at køre, såfremt Kevin må lade sig sygemelde undervejs i sæsonen.

"Jeg er godt klar over, at der er modstridende interesser i det her, men det var faktisk også et krav fra min side, at jeg på ingen måde skulle risikere at køre imod Kevin. Det tør jeg simpelthen ikke." forklarer Jan Magnussen.

Hos Jan Magnussens faste arbejdsgiver, Corvette Racing, er der forståelse for racerkørerens beslutning. Her vil man forsøge at få tredjekører Ryan Briscoe koblet på de løb i TUDOR United SportsCar Championship, som konflikter med Formel 1-kalenderen, hvilket dog ikke er tilfældet med 24-timers-løbet på Le Mans i juni.

Ifølge McLarens presseansvarlige, A. Prilsfool, kan man forvente en mere detaljeret udmelding senere i denne uge.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  •