Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tabt hjul stoppede Simon Larsen

DM Rally 
01/04/14 

Det blev uden hverken pokal eller point, men i stedet med en skadet bil, at Simon Larsen i weekenden tog hul på årets sæson. Rallykøreren fra Nykøbing Falster var ellers godt kørende i sin Citroën C2 R2 Max i det nordtyske ADAC Wikinger Rallye, men et tabt forhjul stoppede hans deltagelse før tid.
 

”Der var nogle hjulbolte, som knækkede, så højre forhjul pludselig forsvandt,” siger Simon Larsen. ”Jeg bremser før et sving, og idet jeg drejer ind i svinget, forsvinder forhjulet bare fra bilen.”

Men skaderne begrænsede sig dog desværre ikke blot til knækkede hjulbolte og et tabt hjul.


Simon Larsen var godt kørende, men måtte udgå af ADAC Wikinger Rallye, da et forhjul ville egne veje

”Uden forhjulet kurede vi ud i svinget og over i en 10-15 centimeter høj kantsten på ydersiden af svinget. Den ramte vi, og det ødelagde forhjulsophænget. Det er ikke så mange ting, der er gået i stykker, men det er de dyre ting, som skal skiftes. Det er bl.a. en støddæmper, bremsekaliberen og trækakslen.”

For Simon Larsen var ADAC Wikinger Rallye hans første løb sammen med sine nye co-driver, tyskeren Michael Wenzel.

”Det gik rigtig godt. Michael er en stille og rolig person, som koncentrerer sig om det, han skal. Han er en rigtig erfaren herre, så han kan naturligvis også bidrage til teamet. Vi valgte at køre med noter på engelsk, og det gik rigtig godt,” siger Simon Larsen, der fik en lidt besynderlig start på løbet.

”Jeg syntes ikke, at der var balance i bilen. Det fungerede godt mellem Michael og jeg, men der var fysisk uro i bilen. Jeg fedtbremsede lidt for meget, så jeg regnede ikke med, at vi var hurtigst af danskerne.”

Det femsekunders forspring som Simon Larsen RallySport-makkerparret havde sikret sig efter de tre første hastighedsprøver, forsvandt imidlertid hurtigt.

”Ved servicepausen opdagede mekanikerne en bolt, som var knækket, og hvor stumpen skulle bores ud for at det var forsvarligt at fortsætte. Det tog mekanikerne syv minutter for meget at løse, og da man får 10 sekunders straf for hvert minut, man kommer for sent, blev det til 70 sekunders straf,” forklarer Simon Larsen.

”Lørdag formiddag gik det rigtig godt på de første prøver. Hvis man tager prøvetiderne, var det gået rigtigt godt, men følelsen i bilen var ikke så god. Op til det tidspunkt, hvor vi måtte udgå, havde vi næsten hentet de 70 sekunder ind. Vi manglede bare fire sekunder op til den førende, og det er vi ganske godt tilfredse med, at vi kunne hente. Men vi kom desværre ikke videre.”

Simon Larsen RallySport Info


Læs mere om:
  • Simon Larsen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: