Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Guldholdet hjem med 18 point

DM Rally 
30/03/14 

Tim Svanholt og Carina Møller tilfredse med resultat i Wikinger Rallye 2014
Farten var høj og alle kørte lige til grænsen - enkelte endda over denne - og der blev kæmpet hårdt om point i årets første runde af Danmarksmesterskabet - ADAC Wikinger Rallye 2014. De regerende mestre Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kunne køre hjem med 18 friske DM-point som et godt udgangspunkt for at genvinde mesterskabet fra i fjor.
 

I deres Mitsubishi Lancer Evo IX sluttede de på en andenplads i topklassen for 4-hjulstrukne biler og på fjerdepladsen i generalklassementet i den 332,8 km lange DM-runde i og omkring Süderbrarup.


Carina Møller og Tim Svanholt - regerende danke rallymestre

De 15 point fik guldholdet for andenpladsen i 4WD-klassen, hvortil kom tre bonuspoint for at køre den hurtigste tid på løbets ”Power stage“, en 16,2 kilometer lang sprintprøve ved Fraulund.

For kørerne blev årets første DM-runde ikke ligesom med den sne der faldt i fjor, og forvandlede åbningsløbet i Slesvig til et vinterrally med rasende snestorm og blokerede veje. Det blev en regulær infight med toptrimmet materiel, optimal notelæsning, dækvalg og satsning som de afgørende elementer.


Tim Svanholt og Carina Møller førte an i deres Mitsubishi Lancer Evo IX i løbets første halvdel

Holdene skulle køre 14 hektiske specialprøver med masser af smalle, snoede og toppede biveje; krævende kombinationer af hurtige sving og lange stræk med topfart. Stillingen skiftede flere gange, før regnskabet i Division A alias 4WD-klassen kunne gøres op.

På løbets første seks hastighedsprøver førte mesterholdet Svanholt og Møller, og på de følgende tre overtog konkurrenterne Max Christensen og Preben Jensen i Subaru Impreza WRX STI føringen, men på den 10’ende prøve satsede de for hårdt og de rullede fem gange med bilen og udgik.


Guldholdet fra Roskilde flyvende og på vej mod andenpladsen i DM-opgøret

Ib Kragh og Mie Petersen fik imens så meget fart i deres Peugeot 207 Super 2000, at de kunne overtage føringen, og fastholde denne i resten af løbet. Desuden sikrede holdet sig to bonuspoint på løbets ”Power stage“.

Svanholt og Møller valgte mellem forskellige dæktyper for at finde det optimale ”bid“ i Slesvigs kolde landeveje og dét påvirkede tiderne både positivt og negativt, men alligevel formåede de at fastholde andenpladsen.


Tim Svanholt efter årets første DM-runde: Opgøret var intens med skiftende føring, så vi kan godt være tilfredse med resultatet

Steen Andersen og Iben Louring, der var bedste danske hold i Wikinger Rallye 2013, døjede med bremseproblemer i deres Mitsubishi Lancer Evo X, men blev dog nummer tre og tog det resterede bonuspoint fra løbets ”Power stage“.

- Løbet var velorganiseret som altid, konkurrencen skarp og hastighedsprøverne krævende, men farten var så høj, at det tog noget tid, før vi fandt den rette rytme. Desuden havde vi et mindre problem med gearkasseolien. Nu har vi en måneds tid til at gå bilen grundigt igennem, før vi skal til start igen, siger Tim Svanholt.


De danske rallymestre 2013 på podiet efter Wkinger Rallye 2014, som gav en andenplads i DM-klassen og en fjederplads i generalklassementet

DM-stillingen efter første runde - og før 2. DM-runde i Vejen ultimo april
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 2007 S2000, 22 point
2. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 18 point
3. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X, 13 point
4. Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STI, 10 point
5. Steen Johansen-Suna Schwaen, Hårlev/Sorring, Mitsubishi Lancer Evo IX, 9 point
6. Dan Pedersen-Vagn Åge Hansen, Brædstrup, Subaru Impreza N12, 8 point

Svanholt Automobiler


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: