Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Stærk sæsonstart for Kenneth Madsen/Henrik Dernoff

DM Rally 
31/03/14 

Det kan godt være, at resultatlisten blot fortæller om en andenplads som slutfacit, men for Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Dianalund/Ringsted) blev der tale om en meget stærk sæsonstart, da de i weekenden var til start i ADAC Wikinger Rallye – første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 

”Vi fik vist, at vi også kan kæmpe med i det generelle resultat,” siger en glad Kenneth Madsen. ”Jeg tror, at vi fik fem prøvesejre blandt danskerne. Jeg har været rigtig glad for den, jeg fik på Bornholm for halvandet år siden, men nu er der så kommet lidt flere til.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff kørte sig stærkt tilbage

At det trods de gode prøveresultater blot blev til en andenplads i Tunet National, skyldtes et teknisk problem, som ramte makkerparret i den blå og sorte Suzuki Swift Maxi 2000.

”Det var et spjældpotentiometer, som der opstod problemer med, og det skete allerede, da vi kørte ud til den første prøve fredag aften. Vi havde ikke rigtigt mulighed for at gøre noget, så vi måtte bare halte os igennem,” forklarer Kenneth Madsen.

”Prøve 2 var faktisk den værste, for den kostede os et lille minut. Jeg var ude at rode lidt med et stik, og da vi kørte prøve 2, troede jeg faktisk ikke, at vi ville være i stand til at komme ind til service. Bilen kunne heller ikke gå i tomgang, og vi måtte kæmpe for at holde liv i den mellem prøverne og til tidskontrollerne. Men da vi så var kommet ind til service, kunne vi se, at der var kommet vand ind.”

Et nyt spjældpotentiometer blev monteret, motorstyringen blev nulstillet, og så gik det ellers derudaf for Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, som kæmpede sig tilbage.

”Vi tabte et minut og 40 sekunder til vores værste konkurrent på de tre første prøver, og så fik vi lige tyve sekunder i straf også, da vi kom for sent til prøve 2, fordi vi havde rodet med bilen. Det var to minutter, vi var bagefter,” siger Kenneth Madsen. Da løbet var færdigt, var afstanden blevet reduceret til blot 36 sekunder.

”Det har fungeret perfekt mellem Henrik og jeg, og Henrik har virkeligt skullet læse nogle noter op i dette her løb. Vi kan ikke klage over resten af løbet.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Henrik Dernoff
  • Kenneth Madsen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: