Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr til Ib Kragh og Mie Petersen i sæsonpremieren

DM Rally 
31/03/14 

Sejr, bedste danske mandskab og 22 ud af 23 mulige DM-point på kontoen. Det blev slutfacit for Ib Kragh og Mie Petersen, da de i weekenden deltog i ADAC Wikinger Rallye, der indledte kampen om det danske mesterskab i rally syd for den dansktyske grænse.
 

”Det var en rigtig god start på DM-sæsonen, og jeg må sige, at det er mit bedste løb hernede, selv om jeg faktisk engang har vundet det i halvfemserne” siger Ib Kragh, som dog ikke fik den bedste start på løbet. Efter de seks hastighedsprøver, der blev kørt fredag aften, lå makkerparret fra Juelsminde blot som nummer fire og var godt 15 sekunder efter de førende i danskeropgøret.


Der var fuldt fart på hos Ib Kragh og Mie Petersen

”Jeg vidste godt, at vi ville få problemer, når det var mørkt. Det er ikke min stærke side, og der var måske lidt psykisk også. Nogle gange kører jeg godt i mørke, andre gange gør jeg ikke. Her syntes jeg ikke, at jeg kørte godt, men det gjorde de andre så heller ikke, så det var ikke det store tidstab, som jeg havde regnet med eller frygtet.”

Da ADAC Wikinger Rallye blev genoptaget lørdag formiddag, begyndte det så at gå fremad for Ib Kragh og Mie Petersen, som på den tiende af de 14 hastighedsprøver havde fået arbejdet sig op på førstepladsen.

”Fra morgenen var jeg klar, og nu skulle de andre havde røvfuld,” siger den tidligere firdobbelte Danmarksmester. ”Vi fik startet godt og fik kørt noget ind på dem, og så fik vi troen på det. Vi havde en lille afkørsel på prøve 11, hvor vi var nede i en grøft, men det var ikke noget, som kostede ret meget tid. Jeg skulle bare have styr på, om hjulene sad rigtigt igen. De fejlede gudskelov ikke noget.”

Efter at være kommet i front blandt danskerne fik Ib Kragh og Mie Petersen opbygget et forspring, der ved målrampen i Süderbrarup var på 22,9 sekunder til næste danske hold, de forsvarende mestre Tim Svanholt og Carina Møller.

”Vi fik ikke noget foræret. Vi har kørt os til det,” slår Ib Kragh fast. ”Jeg ved godt, at en af vores konkurrenter væltede, men jeg havde troen på, at de på den lange hastighedsprøve nok skulle få klø, og det fik de. I hvert fald første gang, vi kørte den. Industriprøven plejer at passe mig godt, og det gjorde den også i dag.”

I generalklassementet sluttede makkerparret i den blå og hvide Peugeot 207 Super 2000 på en tredjeplads efter to tyske hold – heriblandt den tidligere VM-kører og tyske mester Hermann Gassner jr., som vandt ADAC Wikinger Rallye.

”Vi satte tid til i forhold til tyskerne fredag aften, men om lørdagen synes jeg ikke, at de trak ret meget fra os,” siger Ib Kragh. ”Hermann Gassners far har ellers altid kørt fra mig, når vi har kørt mod ham, men her fik vi hævn på ham, så det var dejligt.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: