Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Guldholdet fra Roskilde parat

DM Rally 
27/03/14 

til et nyt opgør om DM i rally
Tim Svanholt og Carina Møller har sat vinderpokalerne og Danish Motorsport Award-trofæet til side og satser på at genvinde mesterskabet i 2014.
 

Sæsonen 2013 er forlængst overstået, og opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2014 begynder nu. Pokalerne fra præmiefesterne er sat på plads, bilen står klar og det samme gør guldvinderen og den regerende mester i rallysportens 4-hjulstrukne topklasse Tim Svanholt, Roskilde, sammen med sin co-driver Carina Møller, Herlev.
Fredag eftermiddag går starten til det første af årets seks DM-runder. Det sker fra markedspladsen i Süderbrarup i det slesvigske ADAC Wikinger Rallye og med deltagere fra både Danmark og Tyskland, da løbet tæller til rallymesterskabet i begge lande.


Først på de allersidste meter af en hektisk og spændende rallysæson 2013 blev det afgjort, at guldet skulle drysses over Tim Svanholt og Carina Møller ved målet i DM-finalen i Herning
(Foto: Svanholt Motorsport)

Konkurrencen var hård i 2013, så kan guldvinderen fra Roskilde og hans team genvinde mesterskabet i 2014?
- Vi fortsætter som i fjor ud fra devisen ”Never change a winning team“. Efter to sæsoner kender vi bilen ud og ind og teamet fungerer optimalt, så jeg er optimistisk. Det bliver godt at komme igang igen, siger Tim Svanholt, som dermed tager hul på sin tredje sæson i træk i den Mitsubishi Lancer Evo IX, hvormed han i fjor sikrede sig DM-guldet.


Tim Svanholt og Carina Møller på sæsonens sidste hastighedsprøve i finalen i Herning 2013
(Foto: Svanholt Motorsport)

Han kørte tidligere i en 2-hjulstrukket VW Golf GTI Kit Car og vandt i 2008, 2009 og 2010 henholdsvis bronze, guld og sølv i DM-opgøret. Sidste års guldsejr blev sikret med en totalsejr i Juelsminde, en andenplads, tre tredjepladser og en niendeplads. I år skal der foruden sæsonstarten i Slesvig køres yderligere tre DM-runder i løbet af foråret, mens de to sidste køres efter sommeren.


Sekundduellen var intens i Juelsminde 2013, men som totalvindere havde Tim Svanholt og Carina Møller mest grund til smil bagefter
(Foto: Svanholt Motorsport)

Hvordan kommer sæsonen 2014 til at tegne sig for mesterholdet, som har fået sat nye striber på rallybilen, så den kan kendes på dens guldfarvede striber?
- Efter planen kører vi DM-turneringens seks løb foruden to rallysprint i Kalundborg og Fårvang samt to sjællandske sprint i Yokohama Cup, hvoraf det ene skal køres i Roskilde, fastslår Tim Svanholt.


Efter en indledende sæson i 2012 fik Svanholt Motorsport i 2013 for alvor fart i bilen og det endte efter seks løb med guldmedaljer
(Foto: Svanholt Motorsport)

Ved en et lokalt kursusarrangement forleden var der lejlighed til at teste bilen, og efterfølgende er der rettet på nogle detaljer, så materiellet kan stå klar til DM-kampen fredag og lørdag.


Tim Svanholt efter totalsejren i Juelsminde 2013
(Foto: Svanholt Motorsport)

Der skal køres 332,8 km, hvoraf de 151,2 km er fordelt på ialt 14 hastighedsprøver.
Allerede torsdag aften køres en såkaldt shake down-test, som giver deltagerne mulighed for at foretage de sidste rettelser på bilens opsætning, før det går løs på fredag.


Tim Svanholt og Carina Møller var flyvende i deres Mitsubishi Lancer i Hobro 2013
(Foto: Svanholt Motorsport)

Hvem bliver mesterholdets hårdeste konkurrenter i denne indledende fase?
- Det gør Ib Kragh, Steen Andersen, Max Christensen og Steen Johansen, lyder svaret.
Ib Kragh kører i en Peugeot 208 Super 2000, mens Steen Andersen og Steen Johansen ligesom Tim Svanholt kører i Mitsubishi Lancer. Max Christensen kører i en Subaru Impreza WRX STI.

Tim Svanholt
Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: