Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nu starter kampen om DM i rally

DM Rally 
26/03/14 

Fredag går det løs. Et lille halvt års vinterpause er endelig afsluttet for dansk rallysport, for i weekenden skydes kampen om Danmarksmesterskabet i rally i gang. Atter kommer det til at ske i Nordtyskland, hvor det traditionsrige ADAC Wikinger Rallye for fjerde år i træk fungerer som sæsonstart for den danske turnering.
 

Det er den hårde kerne i den danske rallyelite, som drager til Süderbrarup for at kæmpe om sekunder og tiendedele på de i alt 14 hastighedsprøver, som ADAC Wikinger Rallye udgøres af. Og kampen bliver hård, for danskerne skal ikke blot kæmpe indbyrdes, men er også oppe mod en række af Tysklands bedste kørere. Og ligesom sidste år skal man forvente at se danskerne kæmpe med om generalsejren.


Tim Svanholt/Carina Møller er af de mandskaber, som starter deres titelforsvar ved ADAC Wikinger Rallye

Det er i hvert fald det, som de tyske arrangører forventer. Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, er med deres Peugeot 207 Super 2000 således blevet tildelt startnummer 2 lige efter Mark Wallenwein/Stefan Kopczyk. Det tyske Skoda Fabia-makkerpar bliver dog en hård nød at knække, for de kommer med en dugfrisk sejr i bagagen fra ADAC Saarland-Pfalz Rallye, som var første afdeling af de tyske rallymesterskab.

Men også andre danskere vil blande sig i toppen. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/København, blev sidste år bedste danske hold i ADAC Wikinger Rallye, og efter at de i løbet af 2014-sæsonen opgraderede deres materiel er de atter et godt bud på et topresultat. Men for at få det skal de være i stand til at slå nogle af deres rivaler fra forrige sæson, Max Christensen/Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, og ikke mindst de forsvarende Danmarksmestre i 4WD, Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev.

Ved ADAC Wikinger Rallye kæmpes der om point til de fire Danmarksmesterskaber, der i år er udskrevet, og udover Tim Svanholt/Carina Møller skal også Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Dianalund/Ringsted, forsøge at forsvare deres. Det sker i Tunet National, hvor de bl.a. kommer op mod 2011-mesteren Benny Pedersen, Gørding, som starter sammen med Mette Felthaus, Horsens.

I to divisioner skal der dog findes nye Danmarksmestre. Det er i 2WD-divisionen og Standard National. Sidste år sad Jeannette Kvick, Maribo, i mesterbilen i sidstnævnte division, men i år er hun skiftet til 2WD, hvor hun skal navigere for Michael Ted McBride, Rødovre. Her vil de møde hård modstand i form af bl.a. Kim Madsen/Line Lykke Jensen, begge Slagelse, som var flyvende sidste år, men også Simon Larsen, Nykøbing Falster, der atter deltager med sin Citroën C2 R2 Max.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: