Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh klar til angreb på Danmarksmesterskabet

DM Rally 
25/03/14 

Fredag aftenen bliver det atter alvor for Ib Kragh. Sammen med sin faste co-driver siden 2011, Mie Petersen, stiller rallykøreren fra Juelsminde til start i årets ADAC Wikinger Rallye, og dermed starter makkerparret angrebet på Danmarksmesterskabet i rally.
 

”Vi glæder os til at komme i gang og håber, at vi kan kæmpe med om sejren i løbet,” siger Ib Kragh, der både har oplevet succes og fiasko i løbet, der foregår mindre end 30 kilometer syd for den dansktyske grænse.


I den sidste marts-weekend indleder Ib Kragh DM-kampen
(Foto: Sebastian Doyer)

”Vi skal helt tilbage til 1995, hvor jeg vandt Wikinger Rallye, men ellers har jeg ikke haft så meget held i løbet i de seneste år, hvor det blandt andet er blevet til nogle afkørsler. Man kunne håbe på, at vi kan få det vendt til noget mere positivt i år. Mie og jeg føler os i hvert fald godt forberedte.”

I forrige sæson var Ib Kragh og Mie Petersen ubetinget Danmarks hurtigste rallymandskab. De blev noteret for flest prøvesejre gennem sæsonen, vandt to løb, men var også forfulgt af uheld. Som i ADAC Wikinger Rallye, hvor de snittede en snedrive og kom til at sidde fast.

”Nu ser det heldigvis ikke ud til, at vi skal til Tyskland for at køre i sne, men ellers gik det jo godt i løbet sidste år, indtil vi kørte fast. Jeg håber på nogle tørre veje med ti graders solskin,” siger Peugeot-køreren, der i midten af marts varmede op til sæsonpræmieren ved at deltage i et hollandsk løb. Her fik han atter bilen ind på kroppen, og han vil nu gå målrettet efter at vinde sit femte Danmarksmesterskab.

”Det gik ikke sidste år, hvor vi kun gennemførte fire af seks løb. Vi skal i mål alle gange, men vi vil ikke køre og lurepasse,” siger østjyden, der i ADAC Wikinger Rallye en rival mindre. En af hans værste konkurrenter når ikke at blive klar med sin nye bil. ”Det kunne være sjovt at have fået en duel i løbet med Christian Jensen, men det får vi sikkert resten af året. Til gengæld tror jeg også, at både Danmarksmesteren Tim Svanholt og så Steen Andersen bliver skarpe. Steen er i hvert fald godt forberedt.”

Med venlig hilsen
Ib Kragh
IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: