Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kim Madsen ”Vi skal køre efter mesterskabet”

DM Rally 
25/03/14 

Målsætningen er klar, når Kim Madsen og Line Lykke Jensen i den sidste weekend af marts spænder sig fast i deres Peugeot 208 R2 for at stille til start i årets ADAC Wikinger Rallye – første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 

”Vi skal køre efter mesterskabet,” slår Kim Madsen fast. ”Det er vores målsætning for sæsonen.”

”Line og jeg glæder os meget til at tage hul på en hel sæson i 208’eren, hvor vi kan få skrabet de nødvendige point sammen, så vi kan slutte i toppen af tabellen. Sidste år vandt vi jo alle de afdelinger, vi kørte i klassen, men havde vi ikke blot kørt i bilen i efteråret, men helt fra starten af sæsonen, så havde vi også fået et topresultat til slut. Det er det topresultat, vi går efter i år.”


Kim Madsen og Line Lykke Jensen er klar til et angreb på Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen
(Foto: Rallypics.dk)

Den Peugeot 208 R2, som Slagelse-parret stiller til start med, er naturligvis blevet gennemgået efter alle kunstens regler hen over vinterpausen. Men det er ikke de store ændringer, som er sket.

”Der er kommet et frisk lag maling på, og så har motoren været en tur i Frankrig hos tuneren for at blive checket. Ikke fordi den fejlede noget, men fordi 208-motoren også er ny for tuneren, og de ville gerne kikke nærmere på den for at få noget erfaring,” forklarer Kim Madsen. ”Ellers er det ikke sket noget med bilen, for den er jo så optimal, som den overhovedet kan laves fra start.”

Det er en hård gruppe, Kim Madsen og Line Lykke Jensen stiller til start i. 2WD-gruppen tæller en række af landets bedste rallymandskaber i vidt forskellige biler, som er inddelt i tre forskellige klasser efter motorstørrelse, men som alle har det fælles kendetegn, at de er tohjulstrukne.

”Det er svært at sige, hvordan vores muligheder er,” vurderer Kim Madsen. ”Vi har en 1,6 liters motor i vores Peugeot 208 R2, men vi er oppe mod hold med to–liters biler. Men bilen kører rigtig godt, og intet vil sikkert være afgjort før det sidste løb er kørt i november.”

Som forberedelse til årets ADAC Wikinger Rallye testede Kim Madsen og Line Lykke Jensen for nylig deres Peugeot 208 R2.

”Målet med vores test var at komme i gang, at få kørt trænet vores noter igen og få banket den værste rust af. Det gjaldt om at få farten ind i kroppen, og det syntes jeg lykkedes,” siger Kim Madsen, der ikke frygter en eventuel gentagelse af det snekaos, som prægede sidste års DM-premiere. ”Med denne her type bil er jeg slet ikke nervøs for, hvordan vejret vil blive, for 208’eren kører godt uanset forholdene.”

Kim Madsen og Line Lykke Jensen bliver Peugeot Sport Dealer Team DK’s eneste repræsentanter ved ADAC Wikinger Rallye. Den Peugeot 208 T16, som Christian Jensen og Freddy Pedersen i år skal køre med, bliver først klar i starten af april.

Med venlig hilsen
Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: