Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ron Dennis blander sig ikke

Formel 1 
19/03/14 

Ingen kamp i toppen af teamet
Ron Dennis var meget synlig i årets første Grand Prix, efter flere års fravær. Og med en ny teamchef på pitmuren i franske Eric Boullier, kunne der allerede være lagt i ovnen til en intern magtkamp om hvem der bestemmer mest. Men det afvises af Boullier.
 

Da Martin Whitmarsh blev kørt ud på et sidespor - hvor han fortsat står og ingen har hørt mere til ham - har det været med Ron Dennis som ny indpisker. Der skal ske noget med McLaren-teamet, som ifølge hans egen og øvrige aktionærer, er gået i stå. En af de første beslutninger som Ron Dennis tog var at fiske Eric Boullier fra Lotus-teamet. Og hvem er det så der bestemmer?

Ron Dennis ikke en del af teamet

Det var Boulliers første løb i spidsen for McLaren teamet, og det må siges at han kom utrolig godt ud af den weekend med at styre teamet direkte til føringen i konstruktørernes mesterskab, inklusiv en masse positiv omtale til teamet på grund af Kevin Magnussen. Men Ron Dennis er ikke officielt en del af teamet.


Ron Dennis er tilbage i offentligheden hos McLaren - men er han også på vej til at være mere end teamejer?
(Foto: McLaren Media)

Han optrådte for eksempel ikke i teamets officielle udstyr - altså ingen t-shrit med McLaren-logo eller logoer fra McLarens sponsorer. Det skulle fra teamets side indikere at Ron Dennis er der i rollen som teamejer - men ikke som medlem af det operationelle team.

Ifølge Boullier var der ingen problemer med at Ron Dennis ikke kunne holde sig helt væk fra pitmuren. "Han ville ikke fortælle mig hvad jeg skulle gøre. Han kom blot forbi et par gange," er meldingen fra teamchefen. Men det var tydeligt at Ron Dennis ikke kunne lade være med at give sit besyv med forskellige ideer.

Men det bliver stadig interessant at se om Ron Dennis involverer sig mere og mere henover sæsonen. Hans tilstedeværelse kan på nogen måder være en fordel for teamet, eftersom han kan agere 'lynafleder' for teamet mens Boullier kan fokusere mere indad i teamet. Men der spekuleres allerede i om Ron Dennis får en plads på pitmuren inden sæsonen er slut.


Eric Boullier er ny mand i spidsen for teamet - men hvordan kommer det til at gå med forholdet til Ron Dennis?
(Foto: McLaren Media)

Ron Dennis stoppede officielt som teamchef for McLaren efter 2008-sæsonen, sandsynligvis som en del af en uofficel aftale om at holde sig væk fra Formel 1, efter at McLaren blev fundet at have kopieret designmanualen af Ferrari's racer.

Benji

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  • Boullier ny teamchef hos McLaren
  • Den nye McLaren præsenteret - Dennis stopper
  •