Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ecclestone: De lyder ikke som racerbiler

Formel 1 
19/03/14 

Der har været stor kritik omkring lyden af Formel 1. Efter at topklassen har skiftet de skrigende 2,4 liters motorer ud med mindre 1,6 turboladede motorer, er lyden i Formel 1 stort set forsvundet. Og det vækker ikke begejstring - også fra sportens mest magtfulde mand, Bernie Ecclestone.
 

Ecclestone, der ejer rettighederne til Formel 1, har allerede inden sæsonstarten ytret sin utilfredshed over det nye motorreglement. Rent faktisk er det nu blevet mere tydeligt at høre dækkene og nedbremsningerne, mens motorlyden stort set er forsvundet.

Og der skal ske noget hurtigst muligt. "Jeg var ikke chokeret over støjen - jeg var chokeret over at det manglede!" siger Bernie Ecclestone. Til gengæld kunne man så på TV høre 'alt det andet' - inklusiv dæk og tilskuernes jubel.

"Det er det jeg altid har sagt: disse racere lyder ikke som racerbiler," er meldingen. Og han er ikke en mand der holder sig tilbage for at sætte gang i nogle tiltag. Så derfor er han gået videre til FIA præsidenten, Jean Todt for at få dem til at gøre noget ved larmen, eller manglen på samme.


Ingen lyd i Formel 1 anno 2014 - det skal der gøres noget ved!
(Foto: Lotus GP / LAT)

Nu er det ikke kun fra en sportslig side at Ecclestone er bekymret. Han har sine udfordringer ved at de enkelte løbsarrangører ikke er begejstret for det 'produkt' Formel 1 kan levere. Blandt andet har Ron Walker, der arrangerer løbet i Albert Park, beklaget sig over manglerne i produktet Formel 1 - der er ikke nok lyd i racerne.

Der bliver næppe pillet mere ved racerne de kommende løb, hvor teams'ene har mere end travlt med at få styr på teknikken. Og det hjælper næppe ved blot at sætte en 'Brian-udstødning' på racerne!

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 16/03/14 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •