Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kevin Magnussen skriver dansk idrætshistorie

Formel 1 
17/03/14 

Der blev skrevet dansk idrætshistorie søndag morgen d. 16. marts, da Kevin Magnussen kørte i mål på tredjepladsen i det Australske Formel 1 Grand Prix. Det er første gang en dansker opnår en podieplads i et Grand Prix, og kun anden gang en dansker scorer points i VM (første gang var i 1998, da Kevins far Jan besatte sjettepladsen i Canada).
 

Resultatet var desto mere imponerende da det var Kevin Magnussens debut i bilsportens kongeklasse. Han fik den eftertragtede plads hos storholdet McLaren-Mercedes efter sin overbevisende sejr i World Series by Renault i 2013, og har brugt vinteren til at forberede sig bedst muligt. I 2014 er der omfattende reglementsændringer i Formel 1, så i tilgift til at skulle vænne sig til at kæmpe med verdenseliten, herunder en nuværende og fire tidligere verdensmestre, er der også en kæmpe udfordring i at forstå og udnytte den nye teknologi.

Kevin Magnussen viste over hele Grand Prix weekenden et overskud man normalt kun ville forvente fra langt mere erfarne kørere. Efter en fin start fra fjerde position overhalede danskeren på første omgang Lewis Hamilton, og dystede resten af løbet om andenpladsen med australske Daniel Ricciardo (Red Bull), der krydsede målstregen blot 2,2 sek. foran Magnussen.
Sejren gik til den tyske Mercedes-kører Nico Rosberg.
Dansk Automobil Sports Union lykønsker Kevin og alle omkring ham med det fornemme resultat.
Der køres i alt 19 Grand Prix i 2014. Næste løb er i Malaysia 28 – 30. marts. Læs mere på www.f1.com

Michael Christensen vandt i Sebring
Dansk bilsport havde også succes i lørdagens klassiske 12-timers løb på Sebring i Florida, USA. Porsches fabrikskører Michael Christensen var en del af det vindende hold i GT Lemans-klassen. Den unge sjællænder havde forinden kvalificeret bilen på pole position i klassen.

Dansk Automobil Sports Union retter en stor tak til Team Danmark og Dansk Metal for støtten til unionens talentudviklingsarbejde.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Albert Park
  • 16/03/14 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •