Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fantastisk Kevin Magnussen - 4. plads i debut

Formel 1 
15/03/14 

Albert Park - kvalifikation
Kevin Magnussen sikrede sig en fantastisk og meget imponerende 4. plads i sin første kvalifikation. Og det var ikke en let kvalifikation, hvor det startede tørt og så kom der ellers regn. Og i det svære spil satte danskeren flere af de store profiler på plads.
Lewis Hamilton sikrede sig pole position foran lokalhelten Daniel Ricciardo.
 

Q1: Supertid og smil fra Ron Dennis

Alle kom hurtigt ud for at sætte en tid, og der blev satset fra starten. Det var især opmuntrende at se Kevin Magnussen køre rigtig stærkt og en kort overgang have sat den hurtigste tid. Samtidig blev der vist billeder af en storsmilende Ron Dennis - en understegning af at McLaren har taget det rigtige valg!

Ellers var det værd at bemærke at Mercedes GP har så meget overskud at de satte deres tider på det 'hårde' dæk. Resten af feltet sætter en tid på option dækket. Med godt syv minutter tilbage begynder det at småregne over banen, så det kommer til at lægge en ny dimension ind til resten af kvalifikationen.

Dermed får Kevin Magnussen næstbedste tid i Q1 - 0,174 sekunder efter Daniel Ricciardo der har bedste tid. Det betyder at seks kørere bliver elimineret:
17. Max Chilton, Marussia
18. Jules Bianchi, Marussia
19. Esteban Gutierrez, Sauber
20. Marcus Ericsson, Caterham
21. Romain Grosjean, Lotus
22. Pastor Maldonado, Lotus


Lotus er blevet straffet hårdt for deres dårlige forberedelse til sæsonen
(Foto: Lotus GP / LAT)

Q2: Kø-kørsel i regnfyldt Albert Park

Alle kørere skulle ud hurtigst muligt for at sætte en tid og få plads på banen. Og det er også en ny oplevelse for Kevin Magnussen. Første omgang for danskeren lå langt fra de bedste tider. Næste omgang er heldigvis bedre og han hopper frem på en 10. plads. Imens forbedrer banen sig hele tiden, og de bedste tider skifter konstant.

Inden det sidste forsøg ligger Kevin Magnussen på 8. pladsen - og ind for at sætte et nyt sæt intermediates på. Regnen så ud til at tage til allersidst, hvor Kimi Raikkonen bragede i muren i sidste sektor. Alligevel nåede Kevin Magnussen med ind i Q3 - virkelig imponerende set i lyset af at Jenson Button med langt mere erfaring ikke kom videre til den sidste kvalifikation. De eliminerede er:
11. Jenson Button, McLaren
12. Kimi Raikkonen, Ferrari
13. Sebastian Vettel, Red Bull
14. Adrian Sutil, Sauber
15. Kamui Kobayashi, Caterham
16. Sergio Perez, Force India


Jenson Button måtte tage til takke med en plads udenfor de gode selskab i Q3
(Foto: McLaren Media)

Q3: Endnu mere regn

I pausen mellem Q2 og Q3 tog regnen for alvor fat, og nu skal der køres på full wets, undtagen Alonso der satser på intermediates. Halvvejs gennem den afgørende kvalifikation ligger Kevin Magnussen på 7. pladsen.

Flere skifter over på intermediates til det sidste forsøg, og umiddelbart er det full wets der er bedst. Indtil Daniel Ricciardo smækker bedste tid - for Hamilton dog til at tage pole position. En spændende kvalifikation der giver Kevin Magnussen en imponerende 4. plads. Stort tillykke til ham for en fantastisk debut!

Resultatet af kvalifikationen

1. Lewis Hamilton, Mercedes - 1:44,231
2. Daniel Ricciardo, Red Bull - 1:44,548
3. Nico Rosberg, Mercedes - 1:44,595
4. Kevin Magnussen, McLaren - 1:45,745
5. Fernando Alonso, Ferrari - 1:45,819
6. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso - 1:45,864
7. Nico Hulkenberg, Force India - 1:46,030
8. Daniil Kvyat, Toro Rosso - 1:47,360
9. Felipe Massa, Williams - 1:48,079
10. Valtteri Bottas, Williams - 1:48,147


Lewis Hamilton var bedst til sidst - og hentede årets første pole position
(Foto: Daimler Chrysler)

Benji

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Lewis Hamilton
  • Albert Park
  • 16/03/14 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •