Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Årets CHGP plakat 2014

CHGP 
15/03/14 

CHGPDet er en tilbagevendende tradition, at Copenhagen Historic Grand Prix udarbejder et udsøgt plakatmotiv som en hyldest til det historiske motorløb 2.-3. august på Bellahøj.
 

Motivet skal være betagende, involverende og samtidig indkapsle selve essensen af den historiske begivehed, som Copenhagen Historic Grand Prix er. Én gang om året, i den første weekend i august, bliver begivenheden iscenesat med klassisk motorløb, ved Dyreskuepladsen på Bellahøj.

Siden 1996, hvor Københavns gader første gang rungede til lyden af de historiske racermotorer, har det været en ufravigelig kutyme, at ”Årets CHGP”-plakat afspejlede indholdet af sensommerens forstående begivenhed. Fra starten på brostenene foran Christiansborg Slotsplads, til det nedlagte militærområde på Holmen. Videre igennem Fælledparken til Bellahøj Park, hvor CHGP for andet år i træk byder motorsports-entusiaster og publikum velkommen til fartfest for hele familien den 2.-3. august.

Den eventyrlige blå racer på Årets CHGP-plakat er en Scarab Formel 1-racer fra 1960, hvis forhistorie er ligeså fascinerende, som raceren er kostbar. Scarab F1 er den eneste Formel 1-racer med danske rødder. Raceren blev konstrueret af Lance Rewentlows, der var barn af verdens dengang måske rigeste kvinde, Barbara Hutton, og hendes danske mand, Grev Kurt Heinrich Eberhard Erdmann Georg von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow. Lance blev født i 1936, men døde ung i en alder af blot 36 år i et flystyrt. Opvæksten som rigmands-søn var en omtumlet tilværelse hos sin smukke og ombejlede, men alkoholiseret mor, der foruden Lances far, nåede at være gift med den amerikanske skuespiller Cary Grant, og den fashionable racerkører Prins Igor Troubetzkoy.

Lance var passioneret omkring motorsporten, og den nærmeste venskabskreds talte blandt store personligheder ikonet James Dean. Efter dennes tragiske dødsulykke besluttede den unge racerkører sig for, at skabe sit eget racerbilsmærke med hjemsted i Californien. Den lavnæsede Scarab Formel 1 var frontmotoriseret, men da resten af feltet havde skiftet fokus til det hurtigere centermotorprincip, forblev Scarab blot en sjældent kuriositet med kun få starter på sit CV.

Illustrationens kobling til olie og smøremiddelsproducenten TOTAL, herunder mærket ELF, synliggør motorsporten som det ultimative laboratorium for udvikling af morgendagens olieprodukter til den almindelige bilist. En uadskillelig del af ”Total Nordics” strategi er den dedikerede støtte til, og samarbejde med, nogle af de mest populære motorsportsklasser herunder Formel 1 og Rally. TOTAL’s engagement i Copenhagen Historic Grand Prix er et synligt tegn på mærkets stærke engagement i den synergi produkterne oparbejder i kulissen, for denne enestående motorsportsbegivenhed.

Billetsalget til Copenhagen Historic Grand Prix 2014 er startet, og der meldes allerede nu om stor efterspørgsel efter tribunepladser. Efter 2013 har organisationen blandt flere elementer evalueret tilskuerforholdende, der i 2014 vil være væsentligt forbedret med både bedre udsigtsforhold over den klassiske racerbane, samt helt nye og spændende placeringer af de behagelige tribune-sidepladser.

Billetter til CHGP 2014 kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 03/08/14 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS