Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Dansk Automobil Sports Union - Elitenyt

Diverse 
12/03/14 

Så sker det!
For første gang siden Nicolas Kiesa i Japan 2003 er en dansker til start ved et Formel 1 Grand Prix.
Det sker når Kevin Magnussen sammen med 21 konkurrenter den kommende weekend tager hul på den nye sæson i åbningsløbet i Melbourne, Australien (der var dog også dansk deltagelse i 2005, hvor Kiesa var ”fredagstester” for Jordan i syv løb).
 

SIDEN SIDST
Forberedelserne til den egentlige sæsonstart i international karting fortsætter. Efter den traditionsrige Winter Cup blev WSK Champions Cup, der er en løbsserie over to afdelinger med en uges mellemrum på banen i La Conca, Italien, afviklet de forgange to weekend. Bedste dansker i seniorklassen KF blev Nicklas Nielsen med en samlet syvendeplads, mens debutanten Nicolaj Kjærgaard sluttede på 12. plads. I juniorklassen KF Junior blev Casper Røes Andersen bedste dansker, ligeledes samlet nr. 12.

Bronzevinderen fra EM 2013 i karting, Christian Sørensen, har skrevet kontrakt som fabrikskører for ART GP. Dermed har dansk karting i den kommende sæson tre fabrikskørere i topteams, idet Nicklas Nielsen igen i år er fabrikskører for Kosmic, og den tidligere EM-bronzevinder Andreas S Hansen har kontrakt med Tony Kart i gearklassen KZ2.

Som tidligere annonceret Dennis Lind er Mikkel Mac også klar til den europæiske Le Mans serie (ELMS) i 2014 for danske Formula Racing. De to unge talenter deler teamets to Ferrari 458 sammen med bl.a. Jan Magnussen og Johnny Lauersen.
Mikkel Mac, 21, besatte sidste år andenpladsen i Trofeo Maserati World Series, og har tidligere deltaget bl.a. i FIA F2 Championship og DTC.
Læs mere på www.europeanlemansseries.com

Nicolas Beer, der sidste år sluttede på fjerdepladsen i ADAC Formel Master med to løbssejre og seks podieplaceringer på, skifter til engelsk formelsport i 2014.
Den 17-årige Københavner har skrevet kontrakt med Sean Walkinshaw Racing om deltagelse i løbsserien Formula 4 Championship.
Se www.formula4.com


(Foto: DASU)

Kevins Magnussens debut kommer samtidig med de mest vidtgående regelændringer i sportens historie træder i kraft, og styrkeforholdet mellem holdene er umulig at forudse. De indledende testkørsler har givet et fingerpeg, der peger på fordel til bl.a. danskeren, men en ting er test – en helt anden løb. Regelændringerne har været behandlet indgående af både skrivende og elektroniske medier, men kort fortalt går man fra traditionelle, højtydende V8 motorer til V6 motorer med turbo og udstrakt brug af ny teknologi til genanvendelse af f.eks. varmeenergi (samlet kendt på engelsk som Energy Recovery Systems – ERS). Læg hertil ændringer af gearkasser, bremser, dæk og aerodynamik.
Kevin Magnussen starter som bekendt med #20 for det hæderkronede McLaren-team, der er blandt de mest vindende igennem tiderne. Debuten kan følges direkte på TV3+, fredag morgen kl. 02.25, lørdag fra 03.55 (kvalifikation kl. 06.30) samt løbet søndag fra kl. 06.00.
Se også www.f1.com

Weekendens anden store, internationale begivenhed er det traditionsrige Sebring 12 Hours i Florida, USA. Årets udgave af løbet er nr. 62, og den mest vindende kører i gennem tiderne med seks sejre i generalklassementet er dansk; Tom Kristensen. Mr. Le Mans er dog ikke til start i år, idet LMP1 kategorien ikke længere er med, men til gengæld er fire andre danskere klar.
Det drejer sig om Jan Magnussen og Michael Christensen i klassen GT Le Mans, Christina Nielsen i GT Daytona og David Heinemeier Hansson i Protype Challenge.
Løbet tæller ikke til VM i langdistanceløb, men i stedet til det nye amerikanske sportsvognsmesterskab United SportsCar Championship.
Løbet køres lørdag d. 15 marts, med start kl. 16.15 dansk tid. Man kan følge med Live på www.sebringraceway.com


Læs mere om:
  • Nicolas Beer
  •