Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Sprint Series

Insight Racing Denmark er klar til 2014

Blancpain GT
Sprint Series 

10/03/14 

Det danske endurance team Insight Racing Denmark with Flex-Box melder alt klart til den forestående sæson i Blancpain endurance serien med et team der er blevet styrket yderligere med en ny kører til 2014 sæsonen.
 

Insight Racing Denmark with Flex-Box, der har til huse ved Hedehusene nær Roskilde i Danmark, har netop meldt ud at de nu har fået sig et endnu stærkere racingteam til denne sæsons fem runder af GT3 Blancpain Sprint serien, hvor sæsonens højdepunkt uden tvivl vil blive 24 timers løbet på den legendariske Spa-Francorchamps der skal køres i juli måned.

Jason Yeomans ny kører hos Insight Racing with Flex-Box

Det bliver netop til 24 timers løbet på Spa-Francorchamps, at den nye tredjekører skal deltage. Den nye kører til den danske Ferrari 358 GT3 er den 41-årige Jason Yeomans. Han er af skotsk afstamning og bosiddende i London. Han har haft en professionel racer karriere, hvor han tog turen op gennem formel klasserne og videre i saloon bilerne tilbage i 90'erne. Sidenhen har han holdt en pause for at gøre karriere i teknologi branchen, hvor han for nærværende er CEO. Sidste år vendte han tilbage til motorsporten i Lamborghini Super Trofeo serien, hvor han fik lavet nogle gode resultater.

Teamet er ved at gøre sig klar til den første 'pre-season' test på Paul Ricard banen i Frankrig mandag og tirsdag i næste uge. Banen er iøvrigt åben for publikum begge dage!

Sæsonens første løb i Blancpain Sprint serien bliver på den italienske Monza bane den 12. og 13. april.

Martin Jensen, kører og teamchef:

"Vi kan dårligt vente med at komme igang igen og få kørt nogle omgange ind under huden så hele teamet kan blive gearet på plads. Vi har lavet nogle tilpasninger i teamet til denne sæson og har taget lidt flere folk med ombord og vi er glade for at kunne fortsætte med Flex-Box som partner.

Vi er også glade for at kunne præsentere vores nye kører i teamet, Jason Yeomans, der skal køre med i 24 timers løbet, og nu skal vi sørge for at Jason og Dennis får kørt nogle omgange i bilen så det hele kommer til at spille sammen.

Det har været en lang og spændende vinter - det bliver fantastisk at komme tilbage i bilen igen."

Dennis Andersen, kører:

Det er spændende tider - vi har fået nogle ændringer i besætningen, men heldigvis de er alle erfarne fyrer, der kender hinanden godt fra Martins tid i Dansk Touringcar Championship.

Det er også positivt, at Jason, vores nye kører, har valgt at deltage til de kommende tests, så teamet bliver bedre integreret og mere fortrolige med bilen.

Martin og resten af ​​fyrene har ikke spildt deres tid i løbet af vinteren, så vi har et par ting at teste vedrørende bilen og dens opsætninger. Jeg føler mig temmelig optimistisk til denne sæson!"

Jason Yeomans, kører til 24H på Spa:

Jeg er virkelig spændt efter at have aftalt at køre med Insight Racing ved Spa 24H. Jeg kørte professionelt indtil 1999, hvor jeg sluttede for at kunne fokusere på forretningslivet, og tjene penge i stedet for at bruge dem!

Min drøm har altid været at jeg på et tidspunkt kunne vende tilbage til motorsport og deltage i Le Mans.
Jeg tog det første skridt i 2013, da jeg kørte med hos Lamborghini Racing UK i Super Trofeo serien. Det var en aftale der kom i stand blot to uger før det første løb, hvilket betød at der ikke var tid til at køre test, før den første officielle test på Monza.

Det blev en ilddåb af format ved min tilbagekomst, med en række 'førstepladser' - første racerbil kørt siden 1999, første gang i en Lamborghini Super Trofeo, første gang på Monza - og desværre første gang, jeg havde to motor-havarier og det skete mens jeg kørte mere end 250 km/t!

Jeg begyndte at se på et klasseskifte i 2014. I min verden er Blancpain Endurance serien den bedste i Europa, så det var oplagt at næste skridt skulle være at finde et førende team jeg kunne arbejde med. Jeg blev introduceret til Martin Jensen fra Insight Racing gennem min gamle manager - Andy Woolgar. Martin og jeg talte sammen og han fik lavet en plan, der omfattede Spa 24H og et testprogram, som passede til min kalender.

Efter at have mødt Team Insight Racing er jeg virkelig glad for planerne for 2014. Det er et godt team, de har nogle virkelig fantastiske tekniske ekspertiser og nogle virkelig store kørere i form af Martin og Dennis. Jeg kan ikke vente med at komme ud og køre på Paul Ricard med Flex-Box Insight Racing 458 Ferrari'en.

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  •