Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-rallypremiere i ’Det gamle Danmark’

DM Rally 
08/03/14 

Det bliver i en del af det gamle, danske kongerige, at kampen om dette års Danmarksmesterskab i rally kommer til at tage sin begyndelse. For fjerde år i træk bliver det nemlig det traditionsrige ADAC Wikinger Rallye, som bliver det første af de i alt seks DM-tællende løb, der skal afvikles, inden årets Danmarksmestre kan kåres.
 

ADAC Wikinger Rallye køres i grænselandet umiddelbart syd for den dansktyske grænse, hvor et felt bestående af de 40 danske rallymandskaber skal i konkurrence mod deres tyske kolleger, som kæmper om det tyske mesterskab. Omdrejningspunktet bliver byen Süderbrarup, hvor den centrale markedsplads i dagene fra 27. til 29. marts vil blive omdannet til rallycentrum. Og hvor der i byen også vil blive kørt en meget publikumsvenlig hastighedsprøve.


Steen Andersen/Iben Louring mestrede snekaosset perfekt og blev bedste danske hold i sidste års ADAC Wikinger Rallye.

”Opbakningen fra samfundet i Süderbrarup er enorm. Man kan virkelig mærke, at her er vi meget velkomne,” fortæller Frank Schöngart fra løbsledelsen. ”For at kunne optimere afviklingen har vi byttet om på start og mål i forhold til tidligere. Denne hastighedsprøve byder dog stadig på en fantastisk mulighed for fans til at se rallymaskinerne flere gange over en længere strækning.”

ADAC Wikinger Rallye tyvstarter traditionelt torsdag aften, hvor der afholdes en såkaldt shakedown-test. Her vil deltagerne have mulighed for at teste materiellet af, inden det for alvor gør løs, og for mange af de danske rallyhold vil det være første gang, at de i år kører i deres rallybil i høj fart. Fredag aften starter selve løbet med seks hastighedsprøver, som vil blive afviklet i mere eller mindre mørke, og lørdag fortsætter løbet så med yderligere otte hastighedsprøver, inden vinderne kan kåres på målrampen i Süderbrarup.

Sidste års udgave af løbet blev ganske historisk. Snefygning og isglatte veje førte til aflysninger af flere hastighedsprøver, mens adskillige hold havnede i snedriverne og sad fast. Det danske hold, som tacklede forholdene bedst, var Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, der sluttede på en generel andenplads. Men der bliver ikke snekaos i år.

”Til 2014 har vi bestilt T-shirt-vejr,” siger Jürgen Krabbenhöft, der er løbsleder for ADAC Wikinger Rallye.

ADAC Wikinger Rallye

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 29/03/14 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: