Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Klar til mere rock i Yokohama 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

03/03/14 
Yokohama

Carsten Lorenzen, Miccar Racing, er 37 år gammel og bor i Starup ved Haderslev med sin kone Betina og deres 2 børn. Carsten deler telt med storebroren Micki, som har kørt Legend Car i et par sæsoner.
 

Carsten får udover hjælp fra familien, også hjælp fra Søren Stenger, Brian W. Petersen og Kent Knudsen før, under og efter weekenderne.

I dagligdagen er han værkstedsfaglig medarbejder hos Kolding Kommune, og i fritiden er han trommeslager i bandet ”HPDH”. Bandet har spillet sammen siden 2001 og har udover koncerter i Danmark også været i både Norge og Tyskland.

I sin unge år kørte han motocross i ungdomsskolen, men holdt så en lang pause indtil 2013, hvor den mangeårige drengedrøm om at køre racerbil endelig blev til virkelighed.


(Foto: Denner Photo)

Han købte en Peugeot 206 og startede i Yokohama 1600 Challenge. Foråret stod på licensprøve samt en testdag, så han kunne lære bilen at kende inden sæsonstart.

Ved åbningsløbet på Ring Djursland var det første gang at han kunne måle sig med konkurrenterne. Som forventet var der et spring op til de allerhurtigste, men det blev alligevel til to 6. pladser i Rookiemesterskabet.

Løb for løb og kilometer for kilometer fik Carsten mere fart i bilen. Sæsonsens bedste weekend kom til Grand Prix Danmark, hvor han opnåede en 2. plads i Rookieklassemententet, for nye asfaltbanekørere, mens han ved sæsonens næstsidste løb på FDM Jyllandsringen opnåede en generel 12. plads.

Planen var at få helt styr på bilen, og få Padborg Park frisket op igen inden finaleløbet. Dette skulle foregå på en testdag onsdag i samme uge som sidste løbsweekend. Efter en forbedring på adskillige sekunder, endte dagen uheldigvis i autoværnet med en meget skadet bil til følge. Faktisk så skadet at den ikke kunne nå at blive repareret forud for weekend.

Heldigvis lykkedes det blandt venner og sponsorer at finde budget til at leje en Peugeot 307 til finaleløbet, hvorved sæsonen kunne køres færdig ude på banen, i stedet for bare at kigge på fra sidelinien.


(Foto: Ulrik Ærenlund)

Siden finaleløbet er Peugeot 206’eren blevet solgt, og 307’eren fra finaleløbet blev købt i stedet. Derved er teamet allerede helt klar til sæsonstarten i foråret 2014. I øjeblikket er bilen ved at få nyt design, så der kommer helt nye farver på i 2014, som gør bilen let genkendelig ude på banen.

Målet for 2014 er at komme i top 15 i DIF Danmarksmesterskabet. Carsten mener selv at det måske er en smule optimistisk, men på den anden side – hvis man ikke sætter målet højt, så har man ikke noget at gå efter. :)

Carsten Lorenzen fortsætter i Yokohama 1600 Challenge 2014 med startnummer 7, som han også kørte debutsæsonen med.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge
JJ Media


Læs mere om:
  • Carsten Lorenzen
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: