Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Tom K kåret som Årets Bilsportskører 2013

Diverse 
14/02/14 

For 7. gang i sin flotte racing-karriere blev Tom Kristensen (Tom K) fra Motorsport Nordjylland (MNJ) kåret som ÅRETS MOTORSPORTSKØRER. Dette skete som kulmination på en 2013-sæson, hvor nordjyden både vandt Le Mans for 9. gang og samtidig blev verdensmester i World Endurance Championship (langdistanceløb).
 

Tom K blev i 1967 født ind i en motorsportsglad familie og formentlig også med lidt benzin i blodet. Faderen: Carl Erik Kristensen ejede en Shell tankstation i det nordlige Hobro, og som blev - til trods for en sen start i motorsporten – dansk mester inden for både asfaltbane og rally cross.


Siden 1994 er Tom Kristensen blevet kåret 7 gange som ÅRETS BILSPORTSKØRER. Næstbedst er ærkerivalen: Jan Magnussen med 3 ”titler”.
(Foto: Kirketerp)

- Carl Erik’s foretrukne testbane var en nærliggende parkeringsplads, husker en tidligere nabo: Åge Keseler Kirketerp. - Under roehakningen kunne jeg flere gange konstatere, hvordan Carl Erik fik raceren tjept op i andet gear, men herefter hurtigt skulle tænke på at bremse (for ikke at havne ude i blomsterbeddet).

Tom K blev som niårig introduceret til motorsporten på Mou Gokart Bane (ca. 20 km. øst for Ålborg). Den nordjyske purk opfattede hurtigt gokartcenteret som sit andet hjem, og var ikke bleg for at tage tog/bus eller knallerten, når den ”gamle” var forhindret i at transportere knægten frem og tilbage.


Allerede inden finalen på World Endurance Championship 2013 (i Bahrain) var Tom Kristensen verdensmester, og forbedrede dermed VM-sølvet fra 2012.
(Foto: Audi)

Efter nogle gode år i karting skiftede Tom Kristensen til asfaltbane-race. Nordjyden blev imidlertid ramt af, at danske kørere traditionelt ikke har haft adgang til store sponsorbudgetter. Derfor måtte Tom K således også på racing-arbejde nogle år i Japan, før det endelige gennembrud kom med den første Le Mans-sejr i 1997.

- Tom K har altid været en god og ydmyg ambassadør for dansk motorsport, fortsætter Åge Keseler Kirketerp. - Han har personificeret nordjysk humor, som går ind i alle med træsko på. Samtidig har han etableret en stor respekt blandt andre danske top-idrætsudøvere om, at racing-chauffører også er yderst professionelle omkring kondition og træning. Således blev Tom Kristensen vinder af et Stjernetræf i TV 2 mod andre danske topatleter, som dystede i mange sveddrybende konkurrencer.


Audi R18’eren har været yderst teknisk driftssikker, hvorfor Tom K & Co. scorede placeringspoint i 7 ud af 8 WEC-afdelinger i 2013.
(Foto: Audi)

Tom Kristensen vandt også en af de mest prestigefyldte sports-æresbevisninger i Danmark: BT GULD 2014. Dette skete for tredje gang, og sejren var overbevisende med 70 point (dobbelt så mange som toeren: Tine Baun (badminton)).

- Sportens egen pris (BT GULD) er utrolig vigtig for os alle sammen i de respektive sportsgrene, konstaterede Tom Kristensen i takketalen. – Som noget helt specielt sker udvælgelsen udelukkende efter afstemning blandt 40 danske top-atleter.


HKH Prins Joachim (t.h.) havde æren af overrækkelsen af det forrige ÅRETS BILSPORTSKØRER-trofæ til Tom Kristensen, og roste her nordjyden for stor gentlemanship.
(Foto: Kirketerp)

Tom K var desuden nomineret som ÅRETS SPORTSNAVN 2013 i Danmarks Idrætsforbund sammen med Jesper Hansen (skeetskydning) samt Maja Jager (bueskydning), og hvor sidstnævnte vandt titlen.

Den seje nordjyde holder sig i form ved løb, cykling og mountainbiking, og gennemførte i 2013 også et par maratonløb: - Mine gode teamkollegaer i AUDI motiverer mig til at arbejde hårdt for at forblive på toppen.


Den regerende verdensmester: Tom Kristensen er klar til en spændende 2014-sæson for Audi i World Endurance Championship.
(Foto: Audi)

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •