Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Citroën DS3 Cup er klar i forstærket form

Citroën DS3 Cup 
08/02/14 

Den franske mærkeklasse melder klar til 2014-sæsonen med forstærkning i form af en ny promotor. Tidligere DTC-kører Martin Jensen glæder sig til udfordringen med at drive en hel motorsportsklasse.
 

- Jeg har været med i udviklingen af Citroën DS3 Cup i flere år, og igennem Insight Racing Danmark (Martin Jensens racerteam, der i 2013 bl.a. indsatte en Ferrari 458 GT3 i Blancpain Endurance Series, red.) har vi bygget og indsat en række biler i klassen, fortæller Martin Jensen, der ikke var i tvivl da muligheden opstod:

- For mig er Citroën DS3 Cup en klasse med et enormt potentiale. Du kan købe en racerbil for relativt få penge og konkurrere med både talenter og gentleman-kørere i en bil som er til at styre - men alligevel kræver lidt træning, hvis man skal være med helt i toppen.


Der er lagt op til endnu en spændende sæson i Citroën DS3 Cup
(Foto: Gripping Media)

Klasserepræsentant for Citroën DS3 Cup, Kim Lund Johansen, glæder sig over aftalen med Martin Jensen og Insight Racing:

- Jeg havde allerede i løbet af sidste sæson nogle gode snakke med Martin, og hans viden og erfaring kommer til at påvirke klassen i den rigtige retning. Martin er klar over hvad der skal til, og han er ikke bange for at yde en ekstra indsats. Jeg har en klar fornemmelse af, at der kommer til at ske spændende ting i den kommende tid.


Løbskalenderen indeholder også en weekend på Rudskogen i Norge
(Foto: Gripping Media)

Som en del af promotoraftalen kommer Insight Racing fremover til at være officiel leverandør af reservedele til Citroën DS3 Cup.

Citroën DS3 Cup kommer i år til at være supportklasse til DTC-serien ved fem ud af seks af klassens løbsweekender, hvilket sikrer en enorm eksponering overfor publikum og motorsportsfans. Ifølge Martin Jensen er klassen det bedste bud på en dansk standardvognsklasse for kørere, der fokuserer på det sportslige:

- DS3’eren er relativt billig at komme til for penge, og dét vel at mærke til en løbsserie med 100% ens biler. Det betyder at det hele kommer an på kørerens evner bag rattet - og det plejer gerne at give close racing og spændende oplevelser til kørere og publikum.

Klassen samarbejder desuden med Dansk Automobil Sports Union omkring talentudvikling. Den godt 200 hestekræfter stærke Citroën-racer er perfekt til en gokartkører, som ønsker at skifte til “rigtig” banesport.

- Derudover er klassen fortsat meget attraktiv, idet vi igen i 2014 tilbyder kørerne at stå i et fælles telt for hele klassen. Olien sørger TOTAL for at levere uden beregning og reservedelene er til nettopris. Derudover arbejder vi på igen at kunne betale startgebyret for alle kørere i klassen. Samarbejdet med Citroën Danmark giver mange fordele, understreger Martin Jensen.


Citroën DS3 Cup er blevet en stærk og actionpræget banesportsklasse
(Foto: Gripping Media)

Skulle man gå med tanker om at deltage i Citroën DS3 Cup i 2014, står Martin Jensen klar til at tage imod med gode råd og vejledning. Der står også flere brugte Citroën DS3 Cup-biler til salg rundt om i landet, hvis man ikke ønsker at bygge en ny bil.

insightracing.dk

Løbskalenderen for Citroën DS3 Cup 2014

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Martin Jensen
  •