Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jerez test - 4. dag

Formel 1 
31/01/14 

Kevin Magnussen lukker testen af med et uheld
De fire dages test på Jerez blev rundet af i dag - Kevin Magnussen var igen i aktion for McLaren og fik mere end 100 omgange i raceren. Sidst på eftermiddagen blev der presset meget mere på, og det kostede et spin til danskeren og i de sidste minutter af testen også et større crash hvor raceren røg af banen. Det samlede indtryk for testen er dog at Kevin Magnussen har gjort det ualmindelig godt, og der er kun positive ting at tage med fra testen. Det lover godt for den danske Formel 1-debutant.
 

Testrapport som det skete henover dagen:

Der er lidt nye ansigter på banen i dag: hos Toro Rosso er rookien Daniil Kvyat for første gang ude, hos Marussia kommer Jules Bianchi i aktion mens der hos Force India er sat test- og reservekører Daniel Juncadella i raceren. Der er også comeback til Kamui Kobayashi der nu kører for Caterham.

Det har regnet natten igennem og det er fortsat vådt på banen. McLaren trækker den lidt til morgen med at komme på banen, så ingen dansk deltagelse endnu. Flere af de øvrige teams har gennemført mange installationsomgange, men det er ikke mange omgange der bliver sat tider på.

Klokken lidt over 10 kom Kevin på banen for at gennemføre en installationsomgang. Det bliver spændende at se hvilket program han bliver sat på i dag - det kan meget vel være at se muligheder for udvikling af raceren. Derefter er det blevet til et par omgange på intermediates - han ser også ud til at være rigtig godt tilpas i regnvejr og ligger i stillingen med næstbedste tid.

Der er gode takter fra Mercedes, der i dag har Nico Rosberg i raceren. Han er igang med at gennemføre en simuleret løbsdistance - det gør at Mercedes allerede nu er langt foran de øvrige teams i forberedelserne frem mod Melbourne. Selvom det er tidligt på sæsonen kan de meget vel være storfavoritter til sejren om halvanden måneds tid.

Generelt har det været en rigtig god testdag - der har ikke været nogle røde flag. Tiderne for Nico Rosberg er meget konstante, og det pace kan Kevin Magnussen ikke matche, men McLaren er stadig en smule efter i forhold til Mercedes, da de jo mistede hele den første testdag.


Kamui Kobayashi på vej rundt på den våde bane
(Foto: Caterham F1 Team)

Stillingen efter formiddagens testkørsel

Nr.KørerTeamTidOmg.
1.Nico RosbergMercedes1:36,95189
2.Kevin MagnussenMcLaren1:38,39142
3.Felipe MassaWilliams1:39,25633
4.Fernando AlonsoFerrari1:39,47730
5.Daniel JuncadellaForce India1:41,13229
6.Kamui KobayashiCaterham1:43,19333
7.Daniel KvyatToro Rosso1:44,0168
8.Adrian SutilSauber1:44,22434
9.Daniel RicciardoRed Bull1:45,3747
10.Jules BianchiMarussia1:48,1935


Nico Rosberg har gennemført en løbsdistance - det ser godt ud for Mercedes GP
(Foto: Daimler Chrysler)

Du kan iøvrigt se en privatoptagelse fra Jerez mens der holdes frokostpause på Jerez - den giver et godt indtryk af de nye Formel 1-racere

Efter en veloverstået løbsdistance til Nico Rosberg, har Mercedes teamet besluttet at sende Lewis Hamilton ud i eftermiddagens test. Fernando Alonso har iøvrigt sat den bedste tid, så mon ikke der begynder at komme hurtigere tider inden der lukkes ned for denne gang? Iøvrigt må Red Bull stadig være bekymret - de siger godt nok til omverdenen at der ikke er panik, men det er kun blevet til sølle syv omgange til Daniel Ricciardo. Ikke meget han har fået prøvet sin nye arbejdsplads.

Sølle 21 omgange er det blevet til for Red Bull Racing - og så er der pakket ned for denne gang. Teamet har allerede stoppet testen og er på vej tilbage til England for at arbejde videre. Ledelsen forlod allerede i går Jerez, så der er meget at arbejde videre med. Det har været en meget svær test for Red Bull, hvor der har været mange problemer med Renault-motoren, samt udfordringer med kølingen i raceren. Det menes at der ikke er nok plads rundt i chassis'et, fordi det er for kompakt - og der er jo ikke ligefrem en lynlås i raceren til lige at give et par centimeter mere... Teamet mener at de er helt klar når der igen skal testes i Bahrain.


Sølle 21 omgange er det blevet til på fire dage for Red Bull
(Foto: Red Bull Media)

Og tiderne er endelig begyndt at komme godt ned for Kevin Magnussen. Han er nu tilbage på andenpladsen på dagen med tiden 1:35,769. Og efter det meste af dagen at have været efter, er han igen tilbage på 1. pladsen ved 14.30 tiden - ny bedste tid på danske hænder med tiden 1:33,350. Tiderne forventes at blive bedre nu hvor det snart er tid til at skifte over til slicks.

Og det har givet markant hurtigere tider, hvor Felipe Massa med godt en time tilbage er den eneste under 1:30 - dog stadig et godt stykke fra tiderne vi så i går. Imens har Adrian Sutil igen været i gruset - i går satte han sin Sauber racer af i det der af teamet blev betegnet som en kørerfejl. Sutil gav dog den nye motor skylden!


Adrian Sutil har sine problemer med at finde ud af Sauber C33 raceren
(Foto: Sauber F1 Team)

Med mindre end en time tilbage af testen måtte Kevin Magnussen parkere sin McLaren racer ved chikanen, da han spandt af - og det stoppede testen. Heldigvis er det et spin hvor han er snurret rundt, har nok presset den over grænsen. Den står på asfalten, så det er ikke alvorligt. Så kender han også grænserne i raceren. Han har allerede kørt mere end 100 omgange i raceren og bliver dermed den McLaren kører der kender raceren bedst.

Det var heldigvis ikke mere alvorligt end at han kan tage ud på banen i de sidste minutter - og han har også forbedret sine tider.


Der har været mulighed for Kevin Magnussen at prøve McLaren MP4-29 af i regnvejr
(Foto: McLaren Media)

Godt ti minutter før testen skal flages af ender Kevin Magnussen dagen med et større crash, hvor han ender med at få McLaren raceren i barrieren. Det betyder at Felipe Massa sætter bedst tid for Williams mens Kevin Magnussen må 'nøjes' med dagens 4. bedste tid. Det er nok det sidste uheld som ærgerer mest på en ellers rigtig god dag for McLaren.

Tiderne fra den fjerde testdag på Jerez

Nr.KørerTeamTidOmg.
1.Felipe MassaWilliams1:28,22986
2.Fernando AlonsoFerrari1:29,145115
3.Daniel JuncadellaForce India1:29,45781
4.Kevin MagnussenMcLaren1:30,806110
5.Lewis HamiltonMercedes1:30,82241
6.Jules BianchiMarussia1:32,22225
7.Adrian SutilSauber1:36,57169
8.Nico RosbergMercedes1:36,95191
9.Kamui KobayashiCaterham1:43,19354
10.Daniil KvyatToro Rosso1:44,0169
11.Daniel RicciardoRed Bull1:45,3747

Der køres igen test på Sakhir banen fra 19. februar - her er der booket fire testdage. Så der er små tre uger for teams'ene til at blive klar. Og det bliver reelt nok først dér at vi kan begynde at skimte hvem der står bedst. Samlet set ser det dog ud til at Mercedes GP har de bedste kort på hånden, men McLaren er nok ikke langt fra. Der er i hvert fald meget information som teams'ene kan tage med hjem, og særligt de Mercedes-drevne teams må være godt tilfredse. Det bedste bud på en vinder i Melbourne i starten af marts er at det er en Mercedes-drevet racer!


Kevin Magnussen kan være ovenud tilfreds med sin indsats
(Foto: McLaren Media)

Benji

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Jerez
  • 31/01/14 - Jerez - Formel 1 Test
  •