Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jerez test - 3. dag

Formel 1 
30/01/14 

Kevin Magnussen hurtigste kører på Jerez
Kevin Magnussen stemplede ind i Formel 1 - og det kan ikke gøres mere overbevisende. I en test hvor mange teams har haft problemer, satte danskeren den klart bedste tid på Jerez. Han fik små tre timers test, og det var nok til at sætte et overbevisende aftryk i Formel 1-verdenen.
 

Det er særlig interessant fordi det er første gang han kører raceren, med masser af bevågenhed, og i en test hvor mange teams har store tekniske problemer. McLaren har heller ikke selv været uden problemer, så derfor er det meget imponerende at danskeren er gået til opgaven - og ikke har holdt sig tilbage. Det lover godt - og ikke mindst også for McLaren teamet der nu ser ud til at have en mere driftsikker racer.

Der er ingen tvivl om at det kommer til at sætte danskeren endnu mere i fokus de kommende dage - og nu er der ingen der ikke ved hvem Kevin Magnussen er! Stærkt gået.

Her er dagens rapport som det forløb henover dagen:

Det er en kold morgen på Jerez, men det skal nok blive varmt for racerne. Efter to meget nervøse dage, kunne man håbe at det bliver meget bedre idag. Efter frokost forventes det at Kevin Magnussen kommer i aktion for første gang.

Der er også andre kørere der får deres første oplevelse i 2014-racerne - blandt andet kommer Felipe Massa for første gang til at køre Williams raceren.


Jenson Button fik endelig køretid i McLaren-raceren
(Foto: McLaren Media)

Der har været kørt flere installations-omgange, og det begynder efterhånden at ligne en reel test. Blandt andet har Fernando Alonso kørt et stint på 7 omgange!

Senere har også Lewis Hamilton kørt et længere stint, hvor det samlet blev til 12 flyvende omgange. Og siden er også Jenson Button kommet godt med og har sat den hurtigste omgangstid kort før frokost. Det lover godt.

Til gengæld er der store problemer for Renault. I går lukkede Red Bull tidligt ned, og her til formiddag har der ikke været noget syn af Daniel Ricciardo, der skulle køre for Red Bull. I det hele taget ser det ud til at der allerede på dette tidlige stadie af sæsonen er en mindre hakkeorden - racerne med Mercedes udstyr ligger bedst til, Ferrari følger efter med deres biler samt kunder, og til sidst ligger Renault der pt. ikke har fået ret mange kilometer i bilerne ved denne test.


Der er grund til bekymring for Sebastien Vettel, Red Bull og især Renault - racerne har mange tekniske udfordringer
(Foto: Red Bull Media)

Inden frokost blev der flaget rødt i en periode - Fernando Alonso stoppede ud på banen i sin Ferrari F14T og den blev siden hentet tilbage til garagen. Og det lykkedes endelig for Red Bull at få Ricciardo på banen - altså kun lige halvvejs igennem en omgang inden den stoppede! Det har været en katastrofal test for Red Bull!

Stillingen ved frokosttid:

1. Jenson Button, McLaren - 1:25,030
2. Lewis Hamilton, Mercedes - 1:25,973
3. Fernando Alonso, Ferrari - 1:26,017
4. Adrian Sutil, Sauber - 1:30,888
5. Felipe Massa, Williams - 1:33,087
6. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso - 1:45,525


Navnet er klar - så nu er det tæt på
(Foto: McLaren)

Imens er de øvrige teams ved at gøre arbejdet for i dag færdig. Ferrari har styr på dagens arbejde og lader til at være tilfredse med udviklingen. Mercedes må være mest tilfredse, da de har haft mange omgange. Og Williams må være utrolig tilfredse med skiftet til Mercedes-motorer. Felipe Massa har kørt en del gode omgange, og gennemført et pænt stint på den hårde compound. Det ser lovende ud for teamet der sidste år faldt langt ned i rækkerne. Hos Marussia er man også begyndt at gøre klar - det lille team håber at kunne debutere med raceren sidst på eftermiddagen.

Ellers er der fortsat dybe panderynker hos Red Bull - det ligner en designmæssig fodfejl der hindrer teamet i at gennemføre testen. Raceren er sandsynligvis lidt for smal til at få plads til alle delene, og der arbejdes i teamet på at få "udvidet" raceren så der er plads til det hele. Det er tydeligt at Red Bull er i vanskeligheder. Teamchef Christian Horner og chefdesigneren Adrian Newey forlod tidligt på eftermiddagen banen - og har besluttet sig for at tage tilbage til fabrikken i England.

Kl. 14:35 - Kevin Magnussen sendes på banen for første gang.
Kl. 14:38 - Han går direkte ud på sin første flyvende omgang - sætter tiden 1:31,936 på den hårde compound. Der er stadig godt 7 sekunder op til Buttons bedste tid!


På vej ud på sin første omgang
(Foto: McLaren)

Kl. 14:40 - Hurtige forbedringer - ny bedste tid 1:29,773. Han ligger nu nummer 5 på dagen
Kl. 14:42 - Endnu bedre - nu nede i 1:28,533 - det er ganske imponerende på tre omgange!
Kl. 14:44 - Danskeren er nu oppe på en håndfuld omgange og forbedrer sin tid til 1:27,731
Kl. 14:48 - 8 omgange er overstået - Kevin er tilbage i pit hos McLaren. Det er en klar godkendt indsats af danskeren. Han lagde et klart indtryk at han er med i testen fordi der skal prøves grænser af. Godt gået!

Kl. 15:00 - Det næste stint skal køres - han må iøvrigt dele opmærksomheden med Max Chilton der kører de første meter i den nye Marussia-racer.
Kl. 15:02 - Kevin er på de 'normale' Pirelli dæk, hvilket vil sige en smule blødere end på første stint. Hans tider må derfor forventes at blive bedre
Kl. 15:05 - Og det ses allerede - han sætter ny personlig bedste tid med 1:27,521
Kl. 15:07 - Forbedres omgående til 1:26,568
Kl. 15:08 - Trods lille fejl, bedre tid i 1:26,348 - så er han på 4. pladsen i tabellen
Kl. 15:14 - Eksperterne er tilfredse og godkender Kevins indsats. 'Han ser ud til at være hjemme på sin første dag som McLaren-kører. Det er godt at se,' twitter Ben Edwards, der kommenterer Formel 1 på britisk TV.
Kl. 15:20 - Kevin er tilbage efter sit andet stint - nu har han gennemført flere omgange end Red Bull har været i stand til på tre dage!
Kl. 15:30 - Lewis Hamilton sætter den hurtigste tid - det kører godt for Mercedes Grand Prix
Kl. 15:35 - Iøvrigt intererssant at tænke tilbage på. For næsten 17 år siden kørte Kevins far, Jan Magnussen en af sine første tests for Stewart-teamet - også på Jerez. Det var en fælles-test, men han havde forinden kørt nogle omgange i det der blev en besværlig racer på Silverstone. Resterne af det hedengangne Stewart team er i dag... Red Bull Racing! Læs den 17 år gamle nyhed

Kl. 15:40 - Kevin er tilbage og forbedrer stadig sin tid - nu hedder den 1:25,751. Der er kun 7/10 op til Buttons tid. Godt klaret af en debutant!
Kl. 15:47 - Kevin må afbryde sit stint, da Adrian Sutil brager af banen i sin Sauber. Hans racer er uden forvinge og mangler også et dæk - så det har været et større crash.

Kl. 16:07 - Banen er igen åbnet - og Kevin er sammen med Alonso på vej ud. Det ligner et godt stint hvor der skal køres med stabilt, og dækkene skal læres bedre at kende. Det er vigtig viden for at kende til Pirelli dækkenes opførsel henover flere omgange. Og der bliver også lige tid til at prøve et pitstop for danskeren.
Kl. 16:18 - Kevin er tilbage igen - samtidig er der rødt flag fordi Toro Rosso raceren med Jean-Eric Vergne er stoppet ude på banen.

Kl. 16:25 - Banen er åben igen, og Kevin er tilbage igen. Han har kørt 36 omgange, og det er meget imponerende for mindre end to timers testarbejde.
Kl. 16:28 - Han er ude på medium compound - og værsgo: dagens hurtigste tid: 1:23,276
Kl. 16:33 - Kevin er tilbage, han er klart den hurtigste kører efter en serie meget hurtige tider. Han har iøvrigt en god rekord med hurtigste tider i tests!

Kl. 16:46 - Et sidste forsøg - men det bliver ødelagt af at Vergne igen parkerer sin Toro Rosso. De Renault-drevne biler har godt nok været i enorme problemer!

Testtider fra anden testdag på Jerez

Nr.KørerTeamTidOmg.
1.Kevin MagnussenMcLaren1:23,27652
2.Felipe MassaWilliams1:23,70047
3.Lewis HamiltonMercedes1:23,95262
4.Jenson ButtoonMcLaren1:25,03040
5.Fernando AlonsoFerrari1:25,49558
6.Nico HulkenbergForce India1:26,09617
7.Jean-Eric VergneToro Rosso1:29,91530
8.Adrian SutilSauber1:30,16134
9.Robin FrinjsCaterham-:--,---10
10.Max ChiltonMarussia-:--,---5
11.Daniel RicciardoRed Bull-:--,---3

Der køres yderligere en testdag i morgen, hvor Kevin Magnussen også skal teste for McLaren. Vejrudsigten siger spredte byger, så det kan være at tiderne ikke bliver helt så hurtige som i dag.

Benji

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Jerez
  • 31/01/14 - Jerez - Formel 1 Test
  •