Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Cadetti-weekend

Go Kart 
28/09/02 

Morgendagens karting-talenter på besøg i Skærbæk
Et nyt tiltag inden for dansk motorsport er etableringen af en speciel opstarts-klasse i go kart - Cadetti, som har hentet inspiration i Sverige og Tyskland. Herved er aldersgrænsen for deltagelse i karting blevet justeret ned fra 10 til 8 år.
 

Nogle af de unge kørere har netop besøgt Skærbæk Gokart Center i Sønderjylland til en spændende trænings-weekend. Primus motor for arrangementet var Erik Sørensen fra Varde:
- Karting for de unge mennesker er absolut noget af en familie-begivenhed. 14 kørere fra hele landet har taget turen sammen med far og mor til det sønderjyske for at køre go kart på den spændende rundbane ved Skærbæk.

Ideen med Cadetti-klassen er at lege kørefærdighederne ind i de unge mennesker, og weekenden i Skærbæk bliver derfor en totaloplevelse for alle i familien. De unge mennesker går straks i gang med at spille fodbold eller andre fysiske aktiviteter, når karten er kommet ind i pit fra rundbanen. Tiden flyver derfor af sted, og forældrene må mange gange minde deres unge pode om, at nu skal de drikke lidt vand eller være klar til næste aktivitet på karting-banen.

Fædrene hygger sig med at skrue på karterne samt udveksle små tekniske fiduser med nabo-teamet. Imens slapper mor lidt af og slikker lidt sol midt i smålarmen, eller drikker en kop kaffe i cafeteriet sammen med nogle af de andre mødre.

Bent Aagesen er daglig leder af Skærbæk Gokart Center, og han er en gammel ræv inden for motorsporten:
- Det er rigtig sjovt at opleve de unge menneskers gejst og entusiasme. Samtidig er det dejligt at se det sammenhold, som er mellem kørerne og deres familier - ligegyldigt om knægtene er blandt de hurtigste eller ligger lidt længere nede i feltet på go kart-banen.

Med i feltet er dog også en enlig pige - Carina Christensen - fra Ålborg. Hun går lige så meget til makronerne som drengene, og der bliver absolut ikke givet ved dørene, såfremt de har ambitioner om overhaling.

Cadetti-karten er specielt dimensioneret i vægt og størrelse til de 8-10 årige drenge/piger. Derfor mestrer kørerne flot at tumle karten rundt på asfalt-rundbanen. Samtidig er der god jævnbyrdighed mellem hurtigste og langsomste kører i feltet.

- Der bliver ikke kørt decideret race under Cadetti-samlingen, forklarer Erik Sørensen. - Alligevel prøver vi på at tillempe afviklingen til det, som vil foregå under et "rigtigt" kart-arrangement. Hertil får vi bl.a. god hjælp af den såkaldte responder, hvor tiden for hver eneste omgang bliver registreret og skrevet ud. Herved får kørerne mulighed for at se, hvordan deres kørestil indvirker på omgangstiderne.

Hurtigst under træningen er sønnen Bo, som har nogle drabelige dyster med Nikolai Møller Madsen fra Fyn.
- Vi hygger os mellem heatene og er absolut de bedste perlevenner, forklarer Bo Sørensen. - Vi kæmper selvfølgelig en ærlig fight om at være hurtigst på banen, når vi har fået styrthjelmen på og sidder nede i karten.

Fighten fortsætter i både "prefinale" og "finalen", hvor de to unge kørere i kampens hede også får konkurrence af de sjællandske knægte: Andreas Agergaard og Frederik Petersen.

I dagens anledning sponserer Bent Aagesen en flaske champagne. I bedste Formel 1-stil bliver de tre hurtigste kørere overdænget med boblevand på sejrspodiet.

Alle er dog vindere ved Cadetti-weekenden på Skærbæk Gokart Center, og deltagerne får derfor udleveret en medalje. Som en symbolsk kvittering råbte de unge mennesker et trefoldigt hurra for en oplevelsesrig lørdag/søndag, hvor de også fik lejlighed til at deltage i et Mini Le Mans med to karts på hvert hold.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •