Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Danskere sætter tempoet op i Monte

Rally Monte-Carlo
Historique 

28/01/14 

Fem hold i top hundrede, Toni Hansen nummer otte
Rallye Monte-Carlo Historique er på vej til at blive et stort rally for de danske deltagere. Toni Hansen og Per Brodersen fra Horsens og Lem avancerede mandag med deres Audi 80 fra nummer 10 til otte, og de andre danske hold har også klaret sig formidabelt.
 


Toni Hansen og Per Brodersen satser hårdt for at komme til tops i Monte. Her er de tæt på at komme i vanskeligheder med deres Audi 80.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

En af dem er Bent Mikkelsen, Vejle, der sammen med sin codriver Henrik Møller Nielsen, Allingåbro, vandt specialetape 9 i sin VW Golf GTI. På denne etape var der fire danske hold i top 7 ud af de 283 mandskaber, der stadig er med i løbet.

Bent Mikkelsen, der også er formand for Dansk Automobil Sports Union siger: "Med fem danske hold i top hundrede har vi en reel chance for at vinde holdkonkurrencen. Men det afhænger selvfølgelig af de kommende dage." Bent Mikkelsen ligger på en 43. plads.


Bent Mikkelsen på vej mod etapesejren på specialetape 9. Han ligger nu samen med codriver Jan Østergaard nummer 43 i det krævende løb med sin VW Golf GTI.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Den tidligere rallymester Hans Kolby, England og Lem, der er debutant i Monte, har for alvor knækket koden i kørsel på bergveje. Sammen med codriver Jan Østergaard, Horsens, har han kørt sin Lancia Fulvia HF op på en fornem 21. plads.

Lars Bækkelund, Horsens, og Arne Pagh, Middelfart, har en sjetteplads som deres bedste resultat i løbet i 2010. De er lige nu nummer 29 i deres VW Golf GTI.


Lars Bækkelund og Arne Pagh glæder sig til endnu mere sne. Det vil gavne deres chancer. Lige nu er deres VW Golf placeret som nummer 29.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Jens Gandrup og Kristian Flensbak fra Odense kørte sig mandag yderligere 50 placeringer op og er nu nummer 96 i deres Alfa Romeo Alfetta GTV.

Debutantholdet, brødrene Poul og Carl Hellmers fra Kjellerup og Kolding, har kørt deres Alfa Romeo Giulia Super frem til en placering som nummer 212.


Jens Gandrup og Kristian Flensbak blev nummer 4 på specialetape 9. Efter den uheldige start på specialetape 1, hvor de kørte deres Alfa Romeo Alfetta fast i sneen, er de avanceret 150 placeringer og er nu i top 100.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

Mandagens første specialetape var præget af sne og yderst glatte veje, som sendte mange deltagere i grøften. Men danskerne har klaret sig uden alvorlige problemer.

Deltagerfeltet i Rally Monte-Carlo Historique kører i dag [tirsdag, red] fra Valence-området mod mål i Monaco onsdag morgen efter en hård nat-etape i de maritime alper.

Danske placeringer i Rallye Monte-Carlo Historique 27. januar

# Kørere Bil Strafpoint Efter førende
8 Toni Hansen / Per Brodersen Audi 80 GLE 1183 +276
21 Hans Kolby / Jan Østergaard Lancia Fulvia HF 1600 2005 +1098
29 Lars Bækkelund / Arne Pagh Volkswagen Golf GTI 2251 +1344
43 Bent Mikkelsen / Henrik Møller-Nielsen Volkswagen Golf GTI 2734 + 1827
96 Jens Gandrup / Kristian Flensbak Alfa-Romeo Alfetta GTV 4305 + 3398
212 Paul Hellmers / Carl Hellmers Alfa-Romeo Giulia Super 15972 +15065


Aldrig set før i Rallye Monte-Carlo Historique: Fire danske hold kører sig ind i top syv på en af løbets specialetaper, her er det ZR9.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 29/01/14 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: