Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Intet Rolex til Jan Magnussen

SportsCar
Championship 

28/01/14 

Heller ikke tiende gang blev lykkens gang for Jan Magnussen
Skuffelsen var svær at skjule, da Jan Magnussen, Antonio Garcia og Ryan Briscoe søndag formiddag dansk tid måtte udgå fra årets Rolex 24 at Daytona. Forinden havde trioen ellers præsteret mere end 13 timers suveræn kørsel og førte flere gange løbet.
 

"Det er smadderærgerligt, ikke mindst for alle gutterne i teamet, som har arbejdet så hårdt på at blive klar til årets første løb. De har virkelig kæmpet, og det var hårdt at se skuffelsen i deres ansigter, da vi besluttede at trække bilen ud," lyder det fra en nedtrykt Jan Magnussen.


(Foto: JanMagnussen.com)

Det var et problem med kølesystemet, som fik motoren i den nye Corvette C7.R til at overophede. Til at begynde med forsøgte teamets ingeniører at løse problemet i pitten, men måtte i løbet af natten beordre bilen i garagen ad to omgange for en komplet tømning af kølesystemet.

"Da jeg kort efter det andet garagebesøg skulle overtage bilen, var vi selvfølgelig adskillige omgange bagud. På det tidspunkt stod det klart, at vi ikke længere havde nogen chance for at vinde løbet, men vi håbede, at vi i det mindste kunne gennemføre og få nogle gode point med hjem"


(Foto: JanMagnussen.com)

Dette skulle desværre ikke vise sig muligt, for kort inde i Jan Magnussens tredje stint var den atter gal med temperaturen i V8-motoren. Det kogende kølevand blev lækket ud på asfalten, hvilket fik baghjulene til at miste grebet, og risikoen for at køre galt fik i sidste ende teamets ingeniører til at trække Corvette #3 ud af løbet.

"Det er virkelig, virkelig skuffende, især fordi vi havde kæmpet os op fra en startposition bagerst i et felt på 67 biler — til at ligge det meste af aftenen og kæmpe helt fremme og flere gange tage føringen," fortæller Jan Magnussen, som i øvrigt kunne fejre 10 års jubilæum som deltager i 24-timersløbet på Daytona International Speedway.

Corvette Racings andet hold, Corvette #4 med Oliver Gavin, Tommy Milner og Robin Liddell, oplevede også køleproblemer tidligt i løbet, hvilket sendte dem et godt stykke ned i feltet.

Trioen kæmpede sig dog tilbage igen og lå i top tre det meste af natten og formiddagen, før en defekt gearkasse få timer før løbets afslutning kostede dyr tid i garagen. De tre racerkørere gennemførte løbet på en femteplads i klassen.


(Foto: JanMagnussen.com)

Andre deltagere i årets 24-timersløb på Daytona International Speedway nøjedes imidlertid ikke med mekaniske skader. Lørdag eftermiddag blev tilskuerne på den berømte amerikanske racerbane vidner til en voldsom ulykke, da en prototype kolliderede med en langsomtkørende GT-bil.

Kollisionen var så voldsom, at løbet blev midlertidigt standset, mens et hold redningsfolk fik befriet de to kørere og bragt dem til banens medical centre.

"Igen fik vi desværre oplevet motorsporten fra dens grimme side, og det er aldrig noget, man vænner sig til. Jeg var lettet, da Memo Gidley og Matteo Malucelli blev meldt udenfor livsfare, og det var godt at se, hvor hurtigt og professionelt redningsmandskabet klarede en så voldsom ulykke," lyder det fra Jan Magnussen.

"Nu skal vi hjem og evaluere på den her weekend, og vores ingeniører har uden tvivl en opgave at løse i motorrummet. Men det gode er, at vi har fået kræfterne og farten tilbage, og aldrig har en Corvette kørt så godt på en racerbane. Nu mangler vi bare noget stabilitet, og så vender vi stærkt tilbage til 12-timersløbet på Sebring i marts!”

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 26/01/14 - Daytona - SportsCar Championship
  •