Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kevin: 'Glæder mig til blå himmel i Jerez'

Formel 1 
24/01/14 

Henover vinteren har Kevin Magnussen arbejdet meget tæt på McLaren teamet for at få en god start på sin Formel 1-karriere. Den daglige kontakt med folkene i Woking er en god investering for at få tilegnet sig viden om den racer han skal køre i næste uge for første gang.
 

Fokus henover vinteren har derfor været at komme helt tæt på organisationen bag teamet - at forstå den og ikke mindst lære de mange nye mennesker at kende. "Jeg kærer hvordan teamet arbejdet. Det er klart at et team i World Series er meget mindre, der kender man alle, og dette er meget, meget større. Så at vænne sig til det har taget noget tid," siger Kevin Magnussen. Nu venter der så nok den største udfordring, hvor han indtil videre har været skånet: den direkte kontakt med pressen og det enorme pres der kommer på ham til at levere resultater.

Nu venter der så snart den første test, og selvom han føler sig klar, er der altid noget der kan forbedres. "Man når aldrig et punkt hvor man føler sig helt klar, der er altid noget mere man kan gøre. Men jeg tror at ethvert team og kører føler sig usikker inden for-sæsonen," siger han. "Jeg kan kun selv arbejde hårdt for at sikre at jeg er så klar som det er realistisk at være, så jeg har lært cockpittet ind og ud, og har været i fitness centeret i MTC hver dag, og arbejdet med mine ingeniører for at forstå hvad der forventes af denne nye formel," siger danskeren.

Mange peger på det nye reglement som en stor udfordring - meget fornuftigt tager Kevin det positive i at der skal læres en hel ny måde at køre Formel 1. "På en måde har reglementet gjort det lettere: ved den første test på Jerez vil hoppe ned i noget der er nyt, i stedet for blot at gøre sig klar i raceren og så køre - så jeg har det ikke meget anderledes en de andre kørere," siger han om den nulstilling som reglementet forventes at få på Formel 1.

Nu glæder han sig til at prøve raceren - og komme afsted til lidt varmere himmelstrøg. "Det har været ubarmhjertigt," siger han om forberedelserne hos McLaren, "men jeg har nydt disciplinen og det fokus der har været henover vinteren. Det bliver faktisk rart at komme til Jerez og forhåbentlig se en blå himmel - og køre raceren," slutter han.

Testen på Jerez begynder på tirsdag.

Benji

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • McLaren Formula 1
  • Præsentation af McLaren Mercedes MP4-29
  •