Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Motorsport Award

Lasse L. Sørensen kåret som Årets banesportstalent 2013

Dansk
Motorsport
Award 

24/01/14 

Motorsport Nordjylland (MNJ) satte sine kraftige dækaftryk på Dansk Motorsports Award 2013, hvor de bedste præstationer i både 2- og 4-hjulet motorsport blev hædret ved et stort show: Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen København.
 

I kategorien: Årets Asfaltbanetalent 2013 blev Lasse L. Sørensen kåret efter en flot sæson i single seateren: Formel Ford, hvor nordjyden kun var et motornedbrud fra DM-titlen.


Lasse L. Sørensen fik overrakt kåringspræmien af DASU's tidligere præsident: C..C. Hansen

- Gennem hele 2013 havde jeg fightet med min teamkammerat Michael Markussen om DM-guldet, oplyser Lasse L. Sørensen. - DM-stillingen bølgede så jævnbyrdigt frem og tilbage, at det hele skulle afgøres i det 23. og allersidste DM-heat. Her havde jeg lige overhalet en konkurrent, og lå lige i slipstrømmen på Michael Markussen. Der var nu 8 baneomgange til at få sat den afgørende overhaling ind, men så sagde motoren desværre farvel og tak.


Lasse L. Sørensen har scoret flere flotte DM-heatsejre i Formel Ford

Medvirkende til kåringen hos Dansk Automobil Sports Union (DASU) har naturligt også været, at Lasse L. Sørensen i 2014 er i fuld gang med planerne om skifte til den prestigefyldte tyske racing-serie: ADAC ATS Formel 3.

- Vi har fået etableret et godt samarbejde med det tyske racingteam: Ma-con, konstaterer Lasse L. Sørensen. - Min storebror Marco har tidligere kørt for tyskerne med stor succes. Jeg har allerede haft den første test i den nye racer, og det var virkelig en spændende oplevelse.


DM 2013 i Formel Ford var en tæt fight mellem Lasse L. Sørensen og Michael Markussen

Formel 3 byder på flere hestekræfter i motoren contra Formel Ford. Den helt afgørende udfordring for Lasse L. Sørensen bliver dog vinge-racing: - Vingerne giver specielt bedre greb i underlaget, idet raceren nærmest bliver suget ned mod asfalten. Det betyder lidt andre ideallinjer i svingene samt nye udfordringer omkring over-/understyring.

Lasse L. Sørensen vandt stort respekt i hos de nye samarbejdspartnere, idet det nordjyske asfaltbanetalent hurtigt fik barberet omgangstiderne ned.


Lasse L. Sørensen fandt sig hurtigt til rette i Formel 3-raceren

ADAC ATS Formel 3-mesterskabet afvikles i 2014 over 8 løbsweekender, og byder desuden på racing-besøg i Holland, Slovakiet og Østrig.

- Storebror Marco nåede aldrig at blive Årets Banesportstalent, konstaterer far Ruben. - Så det joker Lasse lidt med, men til gengæld blev Marco kåret som Årets Bilsportskører 2012.


Lasse L. Sørensen blev støttet af sin motorsportsglade familie: Ruben, Lasse, Connie og Marco med kæresten: Simone Vestergaard Larsen

- Vi prøver så vidt muligt at give de to knægte samme moralske støtte og muligheder, supplerer mor Connie. - Det er dog en stor udfordring, idet vi samtidig sætter ambitionerne efter de realistiske sponsor-muligheder. Ind til videre har knægtene dog gjort det yderst flot på motorsports-scenen.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  •