Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Michael Christensen håber på Porsche-succes

SportsCar
Championship 

21/01/14 

i den legendariske amerikanske klassiker ”Rolex 24 at Daytona”
Porsches danske fabrikskører Michael Christensen, er i den kommende weekend med til at skrive motorsportshistorie, når den 52’ende udgave af det 24-timers lang-distancemotorløb på Daytona flages grønt på den ikoniske racerbane i Florida, USA.
 

”Rolex 24 at Daytona” markerer nemlig sæsonens første racerløb i det nyetablerede TUDOR United SportsCar Championship, hvor Michael Christensen er til start i en fabriksstøttet Porsche 911 RSR i klassen GT Le Mans, og således direkte bliver konkurrent til den forsvarende ALMS mester Jan Magnussen og Corvette Racing.


Michael Christensen håber på Porsche-succes i den legendariske amerikanske klassiker ”Rolex 24 at Daytona”

”24 timer på Daytona er et utroligt hårdt racerløb, hvor der fysisk kræves mere af kørerne end det er tilfældet på Le Mans. Det oplevede jeg allerede sidste år, hvor jeg første gang prøve kræfterne med løbet,” lyder det fra Michael Christensen.

”Racerbanen, der er en kombineret oval og traditionel bane, er en udfordring, og med 67 biler i det store felt, er der mange nærkampe, og det gælder om at være opmærksom hele tiden, fortæller Michael Christensen, som forudser et vanvittig spændende racerløb. Alene i GT Le Mans-klassen, hvor hans Porsche med startnummer 912 er tilmeldt, tæller startlisten 11 konkurrenter, herunder Jan Magnussens nye racerbil Corvette C7.R.

”Det er altid svært at vurdere styrkeforholdene inden det første løb, men jeg forventer det bliver et meget tæt racerløb fra start til slut. Vi testede vores Porsche 911 RSR på Daytona den første weekend i januar, og her kørte vi konkurrencedygtige tider, men Corvette Racing ser uhyggelig stærke ud. Og så skal vi ikke glemme den nye SRT Viper, samt Ferrari 458 Italia og den tyske BMW Z4, der alle er med helt fremme i feltet, når pokalerne skal fordeles.”


Michael Christensen er til start i en fabriksstøttet Porsche 911 RSR i klassen GT Le Mans

Som fast kørermakker i TUDOR United SportsCar Championship har Michael Christensen amerikanske Patrick Long. De to får på Daytona selskab af den erfarne tysker Jorg Bergmeister i deres Porsche 911 RSR der, sammen med søsterbilen (#911), indsættes i løbsserien af Porsche North America.

”Det er et erfarent team, og nogle både dygtige og erfarne medkørere jeg har. Det bliver mit debutløb som fabrikskører for Porsche, og jeg er helt naturligt meget opsat på at opnå et godt resultat. Det er ikke kun min egen succes, der tæller, men succes for Porsche, og her vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at min indsats bliver en afgørende forskel,” slutter Michael Christensen.

michaelkchristensen.com

Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 26/01/14 - Daytona - SportsCar Championship
  •