Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Ung racerkører skifter gokarten ud med en Suzuki Swift Sport

Yokohama
1600 Challenge 

20/01/14 
Yokohama

Niklas Voetmann, Voetmann Racing, er 17 år gammel og bor til dagligt i Gjern.
Teamet består udover Niklas af hans far Claus Voetmann, der fungerer som både teamchef og mekaniker.
 

Niklas startede med at køre motorsport i 2009, hvor han deltog i Rotax Challenge. Allerede første sæson kom der pokaler på hylden, og endnu flere fulgte sæsonen efter, deriblandt en 3. plads i klubmesterskabet 2010.


(Foto: Voetmann Racing)

2011 skiftede han op i Rotax Junior klassen. Det blev til 3 meget hårde sæsoner, som var en kombination af hård kørsel fra konkurrenterne og tekniske problemer på materiellet. Alligevel viste Niklas god fart, når alting spillede.

2012 sæsonen var ikke noget at skrive hjem om. Et forkert valg af chassis mærke, gjorde at første halvdel af sæsonen ikke gav noget som helst resultatmæssigt. I anden halvdel af sæsonen købte teamet et andet brugt chassis, som det straks gik bedre med, men der var løbet kørt med hensyn til mesterskaberne.

2013 var den nok bedste sæson for teamet. Efter problemerne i 2012 havde teamet købt et helt nyt chassis, og det gav virkelig pote. Klubmesterskabet og Kart Cup Nord mesterskabet blev vundet af den unge kører, samt en 4. plads i det Nordiske mesterskab, og adskillige topplaceringer i Rotax Junior DM.


(Foto: Voetmann Racing)

Efter de mange sæsoner i gokart, har teamet valgt at skifte til asfaltbanesporten i 2014. En Suzuki Swift Sport, som tidligere er blevet kørt af Tommy Nygaard og Nicki E. Kristensen er blevet indkøbt, og er nu i gang med at få den helt store klargøring forud for sæsonen.

Målet for 2014 er at lære så meget som muligt i de nye udfordringer i asfaltbanesporten, samt kæmpe med om Rookiemesterskabet.

Niklas Voetmann bruger det samme startnummer i Yokohama 1600 Challenge, som i gokarttiden – nemlig nummer 46.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Niklas Voetmann
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS