Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Racing Divaerne overvinder meget modgang og vinder

24H Series 
17/01/14 

- AT3-klassen i 24 H Dubai
Racing Divaerne overvandt modgangen og endte med en fortjent klassesejr i Dubai den 10 & 11. januar 2014. De 5 piger knoklede til det sidste for at opnå sejren i AT3 klassen og en samlet placering som nr. 31 i den 9. udgave af 24 H Dubai.
 

For de 5 Divaer – Gaby Uljee , Paulien Zwart , Natasja Smit Sø, Sandra van der Sloot and Shirley van der Lof blev racet noget af en udfordring. BMW’en fra Schubert Motorsport oplevede mange udfordringer, men kom stærkt i den sidste halvdel af løbet. I løbets sidste timer skiftede de tre hurtigste biler placering flere gange. I det næstsidste stint overtog Gaby føringen og Sandra øgede i de sidste 50 minutter føringen og kørte sikkert BMW over møllinjen til klassesejren.


(Foto: racingdivas.nl)

Racing Divaerne fik en flyvende start i Dubai, men oplevede hurtigt modgang. I den frie træning havde BMW’en problemer med koblingen og måtte i pit – masser af arbejde for mekanikerne. Det betød selvfølgelig begrænset træningstid til pigerne, men efter hårdt arbejde var bilen ifølge Sandra igen super.

Næste dag var der fuld fokus. Dagen startede med 2 frie træninger og en tidskørsel. Gaby kørte dagens første meter i hjertebilen og kom i pit meget entusiastisk, hvorefter det var de andres tur. Uheldigvis gik det galt i næste session. Ifølge Natasja pressede hun bilen for meget igennem en kurve og tabte bilen. Mekanikerne fra Schubert Racing reparerede bilen så hurtigt som muligt, men skulle bruge så meget tid, at der kun var 10 minutter tilbage af den anden tidskørsel. Gaby, der har den største erfaring, blev valgt til at teste bilen og samtidig sætte en kvalifikationstid. Hun brugte den korte tid optimalt. Hun forklarede glad – ”Meget spændende – heldigvis føltes bilen rigtig god og jeg i stand til at køre den 3. hurtigste tid i vores klasse. Forskellen til bilen foran var kun 4/100 af et sekund, så det var meget spændende, men jeg var overbevist om at vi kunne gøre det bedre.

Ligesom sidste år kørte Paulien fra start og startede stærkt. ”Der var meget trafik i starten med så mange biler på banen, så man skal være ekstra opmærksom for at undgå skader tidligt i løbet” forklarede Paulien. Divaerne fokuserede fra starten om placeringen i klassen og ikke så meget på det generelle klassement. Den næste i bilen var Natasja. ”Det gik rigtig fint indtil bilen overstyrede i en kurve og jeg blev ramt en eller anden bil. Noget være pis! Heldigvis kunne jeg køre bilen tilbage til pitten, hvor mekanikerne kunne reparere skaden”. Affjedringen og køleren var ødelagt men blev repareret.

Efter Natasja var det Shirleys tur til hendes første kilometer på banen. Hun kørte ud som nr. 6 i klassen og nr. 72 i klassementet. På det tidspunkt var bilen 18 omgange bagefter den førende bil. Shirley: ” Det kørte godt for mig – jeg havde et godt flow i bilen og passerede 2 Seats fra vores klasse, men den anden Seat ramte mig bagi på venstre side, så jeg måtte i pit.” Skaden på den venstre affjedring bagi var ikke så alvorlig og blev hurtigt repareret. Shirley forsatte løbet og kørte bilen indtil dagen skiftede til aften. Hun overlod rattet til Paulien, der kørte bilen ind i den mørke nat. ”Normalt bryder jeg mig ikke om at køre i natten, men vi ændrede team strategi og det betød at jeg måtte køre et nat-stint.”

I løbet af natten kørte Sandra og Gaby de fleste omgange. Bilen kørte som en drøm og Gaby forsøgte at holde bilen i denne zone i løbet af natten. ” Men på et tidspunkt kørte jeg i en gruppe af biler, der ville det anderledes. Jeg spandt rundt efter at en eller anden freak kørte ind i siden på mig. Heldigvis kunne jeg fortsætte uden skader. Shirley tog også en omgang natkørsel. ”det var virkeligt cool. Jeg skulle lige vænne mig til at køre i mørket, da det var mit første natrace, men det gik hurtigt.” Pigerne spiste sig stille og roligt ind på konkurrenterne. Sandra: ”Om nogen så ved jeg hvor længe et 24 timers løb varer og hvor meget der kan ske. Heldigvis kørte BMW fantastisk, mens vores konkurrenter havde tekniske problemer.” Paulien kørte bilen ud af natten og ind i dagslyset og fik alle sanser tilbage. Hun kørte nogle gode stabile omgange og overlod rattet til Shirley. Hun skulle pludselig forholde sig til en Corvette, der ramte hende på en af omgangene og måtte desillusioneret igen se på mekanikerne, der måtte i gang med at reparere bilen.

Løbet nærmede sig sin afslutning og selv et fladt forhjul kunne ikke bringe Sandra i problemer. Klassesejren var pludselig kommet tættere på og Gaby blev bedt om at køre endnu et stint. På trods af trætheden kørte hun nogle hurtige omgange og bragte bilen i front af klassen. BMW’en var nu nr. 32 i det samlede klassement. Sandra kørte bilen de sidste 50 minutter og øgede afstanden til mere end 2 minutter ned til nr. 2 og kørte bilen over mållinjen til den endelig sejr.


(Foto: racingdivas.nl)

Racing Divaernes mission for 2014 var en realitet. Fortvivlelser blevet overvundet og en endnu en følelsesladet sejr var i hus. De 5 piger præsterede et topjob godt hjulpet af alle sponsorerne.

Se videoer fra deltagelsen i Dubai 24h.

racingdivas.nl


Læs mere om:
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  • Dubai 24h - Løbsresultat
  •      ASETEK SIMSPORTS