Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

2. Plads i Dubai 24H til Frederik Nymark

24H Series 
12/01/14 

Frederik Nymark slutter på 2. pladsen i 24 timers løbet i Dubai. Efter 24 timer på den 5,3 km lange bane i Dubai, kunne den 18 årige Frederik Nymark fra Hadsten køre AD-Racings Renault Clio Sport #107 over målstregen på en sikker 2. plads i A2 klassen.
 

Det er en fantastisk flot præstation af den unge Frederik Nymark, der kørte to stints om natten og sluttede af med at køre Clio’en med start nr. 107 over målstregen. Frederik Nymark delte AD-Racings Renault Clio med Ole Klitgaard, Mads Pedersen, Niels Nyboe og Steffen Petersen.


Ole Klitgaard, Mads Pedersen, Niels Nyboe, Steffen Petersen og Frederik Nymark.

24 timers løbet i Dubai blev i år kørt for 9. gang, og der var over 80 biler tilmeldt. Allerede onsdag var Frederik Nymark på banen første gang, da han kørte den frie træning. Det blev Frederik Nymarks første test af en racerbil med forhjulstræk, og hans første møde med banen i Dubai. Testen forløb rigtig godt og Frederik sluttede som den hurtigste kører i teamet, og som 3. hurtigste i A2 klassen.

Torsdag valgte teamet at skåne materiellet, og kørte derfor ikke den frie træning og den første tidtagning. Teamet og de andre kørere på bilen havde valgt at Frederik Nymark skulle køre tidtagning 2, hvor de helt hurtige Porscher, Mercedes og BMW’er ikke må køre med, hvilket giver mere plads på banen. Frederik sluttede tidtagningen på en 4. plads og som anden hurtigste Renault Clio, kun overgået af søsterbilen fra Team AD-Racing / K-Rejser med Jakob Kristensen bag rattet.


Starten er ved at gå og pitten kan bruges til at lufte sine kameler.

Fredag kl. 14:00 startede løbet. Ole Klitgaard var første mand i bilen, og sørgede for at Clio nr. 107 kom sikkert gennem de første omgange, med over 80 biler til start skal man virkelig passe på, for det er ikke alle der husker på at det er 24 timers langdistanceløb!

Frederik Nymark kommer i bilen kl.19:10 og på det tidspunkt er det allerede mørkt. Frederik finder hurtigt rytmen, men desværre kommer der en Code 60 periode (i stedet for at sætte safetycar på banen, køres der med forsigtighed videre i et astadigt tempo, hvor hastigheden ikke må overstige 60km/t), efter 20 min er der grønt igen, desværre kun i 6 omgange før der igen kommer en ny Code 60 periode på 15 min. Frederik Nymark leverer hurtig og stabil kørsel og afleverer kl. 21:00 Clio nr. 107 til Steffen Petersen.


Frederik Nymark på vej i bilen.

Efter nogle timers afslapning er det blevet tid til Frederik Nymarks andet stint, klokken er 3.00 så det er stadigvæk bælgravende mørkt. Kl. 03:02 ruller Frederik i bil nr. 107 på banen. Der er nu faldet lidt ro over løbet, så Frederik kan nu arbejde på at køre stabilt og hurtigt! Han finder hurtigt rytmen og er hele tiden den hurtigste i A2 klassen. Efter små 2 timers kørsel formåede Frederik at køre Clio’en fra en 5. plads op til 2. pladsen og kan aflevere bilen til Steffen Petersen, efter et imponerende flot stint. Det er jo som at se Tom K om morgenen på Le Mans, siger Frederiks mor, Linda Nymark, der er med i Dubai for at støtte Frederik.


AD-Racing blev nummer 1 og 2 i klasse A2 i Dubai.

Kørerne i bil nr. 107 formåede at holde andenpladsen, og kl. 12:48 kunne Niels Nyboe aflevere bilen til Frederik Nymark som fik lov til at køre bilen over målstregen. Frederik kvitterede for tilliden ved at køre sikkert og samtidigt satte han den hurtigste tid der blev kørt i bilen! Frederik kørte bilen over målstregen kl. 14:00 og foran ham var kun søsterbilen fra Team AD-Racing / K-Rejser som sluttede på førstepladsen i Clio nr. 106.


Frederik med sin far Flemming og hans trofaste mekaniker Stig Skovbo.

Det er helt fantastisk, vi tog til Dubai i håbet om at gennemføre, nu står teamets kørere på første og andenpladsen på podiet, med kameler liggende nedenfor, det er stort for et dansk team, meget stort.

Nymark Racing vil gerne takke alle vores sponsorer som har gjort dette muligt. Også en stor tak til vores trofaste mekaniker Stig Skovbo, som var med for at støtte Frederik under hele løbet og en kæmpe tak til de fantastiske mekanikere og holdet bag Team AD-Racing!

Nymark Racing
nymarkracing@gmail.com


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Ole Klitgaard
  • Steffen Petersen
  • AD-Racing
  • Nymark Racing
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS