Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Perfection Racing Europe kom godt igennem pre-Dubai test

24H Series 
09/01/14 

Dubai testen er overstået - nu gælder det
Testen forud for Dubai 24h løbet er forløbet problemfrit for Perfection Racing Europe. Teamets Aston Martin Vantage fik 4 timer på banen med køretiden ligeligt fordelt imellem alle 5 kørere.
 

Men inden testen var der en lille mulighed for lidt smugtræning på banen. Et par timer om formiddagen var der åbent for, at kørerne kunne køre gæster rundt på banen - blot det foregik i en almindelig bil. Det varede ikke længe før Kim Holmgaard havde samlet de øvrige kører og så var det afsted.


Michael Klostermann gir gas
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Kim er den eneste af kørerteamet, som har kørt på banen i Dubai tidligere og han mente nok, han havde nogle guldkorn, som han kunne viderebringe til de øvrige. "Sidste år havde vi en driver-coach, Nigel Greensall, med os hernede og de ting, som han lærte os om banen kunne jeg jo viderebringe til de andre kombineret med de erfaringer, som jeg selv gjorde mig under løbet hernede." Køreturen blev kombineret med gennemsyn af onboardoptagelser fra bilen sidste år, så de 5 kørere havde allerede inden Aston Martinen blev startet fået forberedt sig godt.

Måske var det derfor, at kørerne hurtigt fandt sig godt til rette. Alle 5 fik et stint i bilen i løbet af testen og det var kun enkelte ønsker om småjusteringer, som der blev fremsat bagefter. En rigtig racerkører er jo aldrig helt tilfreds.

Især var det spændende, hvordan teamets nye, unge kører, Kasper H. Jensen, fik taget hul på sin langdistancedebut. I morgentimerne erkendte han, at spændingen var ved at kunne mærkes, men da først han fandt sin plads i sædet faldt der hurtigt ro over ham. "Det er en stor bil i forhold til, hvad jeg har været vant til, så den var lidt tung at danse med - men det kom nu hurtigt," fortalte Kasper, som til gengæld havde lidt sværere ved en anden ting. "Trafikken skulle jeg lige vænne mig til. Der er nogen, som kommer hurtigt en gang imellem. Det var forstyrrende lige i starten, men det er noget, man lige så stille finder ud af. Det var rigtig lækkert at have i dag til at køre i, for hvis det havde været i morgen, jeg var blevet kastet for løverne i træning og tidtagning, så havde det været noget en mundfuld. Det var rigtig godt at få en lang tur inden her i dag," vurderer han.


Kim Holmgaard kører taxi for bl. a. Michael Klostermann og Kasper H. Jensen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Kent Steffensen var også særdeles tilfreds med kørerne og teamets indsats i dag. "Alle har simpelthen bare gjort det godt i dag. Der er blevet kørt hurtigt og stabilt og de nye har været rigtig godt med. Alle vores kørere ligger indenfor ca. 2 sekunder på en omgang og det er en stor styrke, at vi kan regne med at bilen køres nogenlunde lige hurtigt uanset hvem, vi sætter bag rattet. Det er bestemt ikke alle vores konkurrenter, som kan sige noget tilsvarende," siger han som punktum for en god dag.

Perfection Racing Europe

Henning Smed

Læs mere om:
  • Perfection Racing
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS