Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Mikkel Mac sikrede sig sit andet verdensmesterskab

Sportscar racing 
18/12/13 

ved sidste afdeling af Maserati Trofeo World Series i Abu Dhabi
Ved sæsonens sidste afdeling af Maserati Trofeo, sikrede Mikkel Mac sig årets Drivers Championship og en flot anden plads i det samlede mesterskab.
 

Mikkel ankom til Abu Dhabi natten til tirsdag. Onsdag skulle de første træninger afvikles, Mikkel var spændt på at komme ud og køre, da han ikke før havde kørt i Abu Dhabi. Første træning gik god for Mikkel, som var 3 hurtigste kører, men endnu mere imponerende var det, da Mikkel var hurtigst af alle i anden og sidste træning. Mikkel beviste hans formidable evne til at tilpasse sig, og lære den nye bane at kende.

Torsdag morgen gjorde Mikkel sig klar til en lang dag med 2 kvalifikationer, samt 2 løb.


Mikkel Mac
(Foto: Maserati)

Dagen viste sig dog at blive en noget større udfordring for Mikkel, end han havde regnet med.
Mikkel kvalificerede sig som nummer 7 og 3 til de to løb. Men havde igen problemer med gearskiftet, som tidligere i sæsonen. I første løb avancerede Mikkel en placering, og var ved at hente yderligere 2, men blev ramt at en af de andre kørere, og Mikkel sluttede som nummer 6. En straf til en anden kører gjorde dog at Mikkel efter løbet fik 5. placering, og vigtigst af alt, sluttede Mikkel foran den nærmeste konkurrent til drivers Championship titlen.

Til onsdagens andet og sidste løb, havde Mikkel fået en reserve bil at køre i, da problemerne med hans egen ikke umiddelbart kunne løses. Mikkel fik en god start fra 3. placering, og avancerede en plads yderligere. Mikkel havde god fart i bilen, og hentede ind på den forreste bil, da Mikkels bil pludselig mister trækkraft. Mikkel må udgå fra løbet med en knækket trækaksel fra 2. pladsen. Det var derfor en skuffet Mikkel Mac der måtte konstatere at mesterskabet skulle afgøres i det sidste løb fredag.

Fredag eftermiddag skulle finalen afgøres, Mikkel's racer var blevet repareret, og Mikkel startede som nummer 3. Mikkel kørte et flot og sikkert løb, hvor han sluttede på podiet med en andenplads, og samtidig sikrede sig drivers Championship verdensmesterskabet. Og sluttede på en flot 2. plads i overall mesterskabet som inkluderer team kørere.


Mikkel Mac
(Foto: Maserati)

”Efter et gennemblik på hele sæsonen er jeg rigtig godt tilfreds med hvordan hele 2013 sæsonen har flasket sig for mig. Jeg er enormt stolt af at kunne vinde de to titler, et kæmpe tak til alle som har supportet mig, fans, familie, venner, og sidst men ikke mindst dem som har gjort det muligt for mig, at kunne vinde de to verdensmesterskaber, ikke mindst sponsorerne, hvis det ikke var for dem havde jeg ikke kunne stille op.”

Det var en utrolig rørt Mikkel Mac der kunne løfte trofæet på podiet, og vise det frem for de mange medrejsende fans der hyldede Mikkel. Senere om aftenen sluttede sæsonen definitivt af med mesterskabs præmie overrækkelsen, hvor Mikkel blev hædret med "under age 30" og "Drivers Championship" titlerne.

www.MikkelMac.com


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  •