Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen får travlt i 2014

SportsCar
Championship 

13/12/13 

Jan Magnussen forlænger kontrakten med amerikanske Corvette Racing
Jan Magnussen kan se frem til endnu et år med en travl racerkalender. Foreløbig er en ny, to-årig kontrakt med Corvette Racing underskrevet, og Magnussens første opgave i 2014 bliver desuden et 24-timers-løb i Dubai for Ferrari-teamet Ram Racing.
 

"Jeg er glad og meget stolt over endnu en gang at blive valgt med på holdet," lyder det fra Jan Magnussen.

Kontrakten betyder, at Jan Magnussen sædvanligvis skal køre samtlige løb i mesterskabet og naturligvis 24-timers Le Mans. Andenpiloten i den gule Corvette bliver ligesom de to seneste sæsoner spanieren Antonio Garcia, som især i år har vist forrygende fart og dermed bar en stor del af æren for duoens mesterskabssejr i GT-klassen. Tredjekører i de lange løb er endnu ikke bekræftet.

"Corvette Racing er en af de mest berømte teams i GT-racing, og jeg har nydt alle triumferne — ikke mindst vores fantastiske mesterskabsejr i år. Med den nye Corvette C7 har vi en stærk racerbil, og jeg er jeg ikke i tvivl om, at vi kan fortsætte de gode takter fra ALMS og ikke mindst vende tilbage til Le Mans og kæmpe med helt i toppen,"

Den nye racerbil er baseret på Corvette C7-gademodellen, som blev præsenteret tidligere på året, og som først vises frem i racertrim for millioner af fans i forbindelse med 24-timers-løbet på Daytona den 26.-27. januar. Dette løb markerer samtidig starten på det helt nye GT- og prototype-mesterskab, Tudor United Sportscar Championship — en fusion af de tidligere American Le Mans Series og Grand Am.

Men inden det går løs på Daytona, skal Jan Magnussen køre et andet langdistanceløb, nemlig 24-timers-løbet i Dubai, som løber af stablen den 10.-11. januar.

"To 24-timers-løb på to uger — det har jeg godt nok aldrig prøvet før," siger Jan Magnussen.

"Jeg skal køre 24H of Dubai for Ram Racing, som er styret af Michael Schumachers tidligere Formel 1-mekaniker. De er vildt dygtige og vandt GTE-klassen i European Le Mans Series i deres allerførste år, så det er altså nogle gutter, som har styr på det. Mine holdkammerater bliver mestrene Johnny Mowlen og Matt Griffin samt den indiske forretningsmand Cheerag Arya, og jeg glæder mig vildt meget,"

Det bliver Jan Magnussens debut i 24-timers-løbet på den godt fem kilometer lange topmoderne racerbane i de Forenede Arabiske Emirater. Bilen kender han imidlertid temmelig godt, da Ram Racing stiller op med samme type Ferrari 458 Italia GT3, som Magnussen delte med Johnny Laursen i International GT Open i år.

"Det bliver en hektisk start på året, men jeg må bare tage hver opgave som den kommer — og så ellers sørge for ikke at misse mine fly!"

Hvad angår deltagelsen i den hjemlige liga, Danish Thundersport Championship, har Jan Magnussen endnu ikke nogen konkret udmelding.

"Jeg håber også i år på at kunne deltage i DTC, fordi kalenderen rent faktisk giver plads til, at jeg kan køre flere løb end sidste år — og især fordi, jeg virkelig nyder at være med på de danske baner," forklarer Jan Magnussen.

"Vi arbejder med nogle planer omkring udvidelse af mit DTC-team, Magnussen Racing Experience, og er i dialog med nogle parter, men andet nyt har jeg ikke lige nu,"

Og Formel 1?

"Ja, jeg må erkende, at mit vigtigste løb i år ikke bliver ét, jeg selv skal køre. Desværre får jeg ikke set Kevins Formel 1-debut i Australien fra tilskuerpladserne, da jeg skal køre 12-timers-løb på Sebring i samme weekend. Men jeg skal nok tale lang tid i telefon om aftenen..."

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  •