Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kevin Magnussen: 2014 starter her

Formel 1 
09/12/13 

Et Formel 1 hold hviler aldrig. Og selvom det Brasilianske Grand Prix stadig er i frisk hukommelse, er det allerede fuld fart frem, for McLaren Formel 1 teamets forberedelser til 2014.
 

For deres nye kører, Danske Kevin Magnussen, vil det være en særdeles travl periode. Den nyligt kronede World Series by Renault 3.5 mester er i fuld gang med at geare op til sin debut grand prix sæson, ved at tilbringe vinteren med forberedelser sammen med sine ingeniører, mekanikere og undervisere på McLaren Technology Centre i Woking, Surrey.

Det er de kommende dage og timer, der dikterer formen ved starten af ​​sæsonen, og Kevin endevender alle sten i sit forsøg på at starte 2014 så velforberedt som muligt.

"McLaren har været en del af mit liv, siden jeg var en lille dreng," siger han.
"Min far, Jan, var testkører her og kørte et grand prix med holdet tilbage i 1995, men jeg har altid drømt om at køre for McLaren. Det vil være helt utroligt specielt at være i bilen som en racerkører - med Magnussen navnet på siden.

"Nu, hvor jeg har fået sædet, er jeg fuldt fokuseret på det arbejde der ligger foran mig. Denne vinter vil alt dreje sig om at forberede mig til den første test i januar, og det første løb i marts. Det handler om at tilbringe tid sammen med ingeniørerne, køre i simulatoren, og vænne sig til alt. Det er en masse hårdt arbejde - men jeg nyder det virkelig."

Kevin er ikke fremmed for udfordringer: for et år siden, satte han sig nogle svære mål med henblik på at intensivere indsatsen for at vinde World Series. Ifølge McLarens administrerende direktør Jonathan Neale, har Kevin i høj grad draget fordel af sin seneste single-seater sæson.

"I løbet af 2013 Kevin virkelig knoklet for sin fremgang," forklarer Jonathan.
"Han begyndte at vise alle de egenskaber, der med tiden vil gøre ham til en stor kører. For at vinde i World Series, er du nødt til at være en all-rounder: du er nødt til at være i stand til at arbejde godt sammen med dine ingeniører, forstå teknologien, og være vedholdende; være i stand til at ignorere de uundgåelige forstyrrelser og kommer sejrende ud på den anden side.

"I de sidste par år har Kevin vist, at han har det rå tempo og den nødvendige aggressivitet, men i år har han taget kontrol over det - Han ved nu, hvornår man virkelig skal presse og hvornår det er bedre bare at bringe bilen hjem. Denne disciplin bragte ham en stor mesterskabssejr."

Det vil ikke have undgået nogens opmærksomhed, at Kevin følger i fodsporene på McLarens seneste rookie kører, Lewis Hamilton, hvis omhyggelige forberedelser gjorde det muligt for ham at hoppe problemfrit ind i Formel 1, i starten af 2007-sæsonen.

Kevin er uforfærdet over sammenligningen:
"Det faktum, at Lewis gjorde præcis, hvad jeg gør nu, er en positiv faktor for mig," indrømmer han. "Det viser, at holdet har været der før, og allerede har forberedt en rookie til sin grand prix debut. Det faktum, at Lewis var så vellykket, øger ikke presset på mig, det viser bare, at det kan lade sig gøre, og at du kan blive en succes som rookie. Det er virkeligt opmuntrende. "

Vinteren vil være lige så intens for alle hos McLaren - de vidtrækkende tekniske ændringer, betyder at sporten nærmest genopfinder sig selv til 2014, så søgningen efter ydeevne - både på chassis og i drivaggregatet - er lige så dyb som den er bred.

Kevins ankomst til teamet vil dog have en positiv effekt, ifølge Neale: "Vi er meget begejstrede for at have Kevin på holdet. Vi vil nu sætte ham igang med at arbejde virkelig hårdt på det grundlæggende: han har brug for at forstå, at det at komme i F1, det er bare begyndelsen. Han er 21 - han har en masse at lære, vi ønsker at beskytte ham fra de uundgåelige op-og nedture som livet i motorsport kan give, men samtidigt frigøre det spændende potentiale, som han har. Man kan fornemme når en person har det killer instinct - Kevin er meget sulten, men også meget kontrolleret".

McLarens sportsdirektør Sam Michael er enig: "Kevins ankomst er virkelig spændende for hele holdet - han repræsenterer fremtiden. Når du får en rookie ombord - en, der er fuld af energi, der lige har vundet sit mesterskab i en lavere kategori, og der er desperat for at bevise sig selv - det skaber en røre i teamet, folk deler hans håb og drømme. Fra et holdsynspunkt, er det et fantastisk træk. "

På trods af kompleksitet i 2014 reglerne, føler Kevin at et rent bord burde give ham en lettere sæson, end hvis han var hoppet ind Formel 1 midt i en periode af etablerede regler:
"Det bliver en ny udfordring for alle, ikke bare for mig" siger han.
"Alle er nødt til at lære om 2014 bilerne - ikke bare jeg selv.

"Det er et godt år at komme ind i F1. Det faktum, at jeg ikke vil have så meget erfaring som nogle af de andre kørere, tæller faktisk en lille smule mindre - selvfølgelig vil det stadig komme til at kræve en masse hårdt arbejde - og jeg vil have meget at lære - men det samme vil alle andre, så det er en fordel for mig."

Mens debatten mellem ungdom og erfaring altid er nuanceret, argumenterer McLarens sportsdirektør Sam Michael for, at Kevin ikke skal blive negativt påvirket af regel-ændringerne.

Han siger:
"Med hensyn til ungdom kontra erfaring, kan du argumentere for det på to måder: i forhold til det læringsmæssige, hvordan dækkene opfører sig, hvordan motoren fungere, og effekten af ​​de nye aerodynamiske former, vil den erfarne kører have en mere afbalanceret forståelse.

"Men det er en helt ny formel, så en rookie er ikke så dårligt stillet. Selv om det ikke nødvendigvis giver Kevin en fordel, er fordelen mindre for alle de andre kørere, fordi alle er begyndt fra samme nulpunkt. Og det er meget bedre for Kevin at komme ind nu, end noget andet år. "

Kevin vil være mere end dygtigt bistået af den mest erfarne holdkammerat i sporten, Jenson Button. Det er et partnerskab, der fylder Kevin med forventning:
"Jeg er sikker at arbejde med Jenson vil være til gavn" siger han.
"Han er en verdensmester, han er den mest erfarne chauffør i Formel 1, og jeg vil være i stand til at lære fra ham. Jeg vil blive sat lige ved siden af ​​ham under afrapportering efter hvert løb næste år, hvor jeg kan lytte til hvad han siger og jeg kan se ham arbejde med holdet. Han vil være en stor personlighed at tage ved lære af."

En video med Kevin Magnussen, Jonathan Neale og Sam Michael, om 2014:

Vodafone McLaren Mercedes


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  •