Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Michael Christensen fabrikskører for Porsche

Sportscar racing 
27/11/13 

De gode nyheder fortsætter for dansk bilsport: Onsdag blev 23-årige Michael Christensen udnævnt til fabrikskører for Porsche, der blandt meget andet er det mest vindende mærke i 24-timers løbet i Le Mans.
 

”Det er stort,” jubler Michael. ”Det er objektivt vurderet kun en plads i et af de allerbedste formel 1-teams, der er mere interessant end en fabrikskørerkontrakt med Porsche.”


(Foto: Grand Prix Photo)

Porsche har en håndfuld fabrikskørere, der indsættes i diverse klasser og løb. Australieren Mark Webber, der i weekenden sluttede sin formel 1-karriere med en andenplads i Brasiliens Grand Prix, bliver en af Michaels kommende kollegaer. 2010-vinderne af 24-timers løbet i Le Mans Timo Bernhard og Romain Dumas indgår også i Porsches fabrikskører line-up. Webber, Bernhard og Dumas skal køre i Porsches nye prototype-team, mens Michael i første omgang skal koncentrere sig om GT-klassen.

Michael Christensen blev i 2012 udnævnt til juniorkører for Porsche og han debuterede i år i verdens fornemste mærkeklasse, Porsche Mobil 1 Supercup. Her vandt han rookie-klassen efter blandt at være kommer først over målstregen i løbet på Nürburgring, der blev afviklet som optakt til Tysklands formel 1 Grand Prix.

”Porsche gør næste år comeback i Le Mans, og på lidt længere sigt er det naturligvis en plads i Le Mans-teamet jeg kører efter. Porsche-ledelsen har endnu ikke taget stilling til hvor jeg skal køre i 2014, men uanset hvor de vil indsætte mig, er jeg klar,” siger Michael. ”2014 bliver en sæson med ’Vollgas!’”


(Foto: Grand Prix Photo)

Michael Christensens fabrikskontrakt med Porsche kommer kun et par uger efter Kevin Magnussen skrev formel 1-kontrakt med McLaren. Danmark har dermed kørere placeret i et af de bedste team i formel 1 og i to af de bedste teams i sportsvogns-VM, hvor Tom Kristensen fortsætter hos Audi.

Peter Nygaard
Grand Prix Photo


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  •